Upoznajte Džejsona Silvu (31), voditelja hit emisije Brain Games, na National Geografic kanalu. Naravno, on je opsednut mozgom: ,,To je vaš najseksepilniji organ!“. Otkrije nam je nekoliko moćnih mentalnih trikova koji će zapaliti svaku vezu. Slušamo!

# Ako ste na početku zabavljanja

Silva je veliki ljubitelj filozofa Riča Dojla, koji kaže da bi novi parovi trebalo da zgužvaju svoj ego. A to znači: radite stvari koje spuštaju vaš gard i doprinose da se opustite. To će vas zbližiti.

Zato...

Skočite zajedno iz padobrana ili idite na planinarenje.

Uzbudljive zastrašujuće aktivnosti izazivaju lučenje adrenalina, a to će srušiti vaše odbrambene zidove i uzbuditi i vas i njega.

Ili...

Otkrijte svoj strah od javnog nastupa.

Priznavanje slabosti učiniće da se lakše zbližite, povećavajući intimnost koju oboje osećate jedno prema drugom.

# Ako ste već neko vreme zajedno

Kako biste izbegli hedonističku adaptaciju, kada se vaš mozak navikne na poznato (vašeg partnera) i vaša čula postanu manje podložna uzbuđenju, probajte nove stvari. Sveže aktivnosti podstiču mozak da luči hormone zadovoljstva.

Zato...

Gledajte ga dok izlaže važnu prezentaciju.

Pogled na vašeg momka u najboljem elementu izazvaće dopaminske varnice  u vašem umu i učiniće da se ponovo zaljubite u njega.

Ili...

Organizujte ženski izlazak.

Razdvajanje i razmišljanje o tome kako ćete kasnije ponovo biti zajedno stvarno čini da još više volite dragu osobu. Leptirići, ponovo poletite!