Razmišljali smo mnogo o poljupcima, i o tome zašto su oni tako dobri za vašu vezu. Durex-ov ekspert za seks i veze Suzan Kvilijam otkrila nam je šta je tako posebno u poljupcima.

1. Dobar je osećaj. Osim ako nije previše vlažno i partner nema pojma šta bi sa jezikom.

2. Zbližava vas. Ne samo fizički naravno. - Takva fizička emotivnost će vas zbližiti i ojačati vas kao par- kaže Suzan.

3. Nije svako cmakanje u javnosti neprimereno. Svi mi ponekad prevrćemo očima kada par preterano naskače jedno na drugo, ali ako nije na potpuno neprimerenom mestu možda treba da prestanemo da budemo cinični i sagledamo lepu stranu ovih poljubaca. Suzan nas podseća da su poljupci poruka i za nas i za druge da verujemo jedno drugom, da imamo neutoljivu želju jedno za drugim i da nam je stalo.

4. Ljubljenje je prvi korak ka uzbuđenju. Nije nikakva slučajnost što seks započinje poljupcem. Bilo bi čudno ne ljubiti se tokom seksa, jer naše usne su jako osetljive.- Osećaj koji imamo dok se ljubimo skoro je najintimniji osećaj koji možemo iskusiti. To su vrata ka potpunoj intimnosti- tvrdi Suzan.

5. Poljupcem šaljete poruku.Da li ste se ikada zapitali kako da bezbolno kažete dečku da vam ne prija neki njegov potez? Nisu vam potrebne reči kada imate govor tela. Pokret, pritisakm ritam su sjajni signali koji šalju poruku o tome šta mislite.- Ljubljenjem i dodirivanjem možemo da uskladimo pokrete i kažemo jedno drugom šta želimo- dodaje Suzan.

6. Ljubljenje je dobro za srce, duh i um. - Ljubljenje izaziva nalet adrenalina, naše srce brže kuca što je dobro za kardiovaskularni sistem- objašnjava Suzan. Poljubac uklanja stres, opušta nas uz pomoć oksitocina koji se oslobađa tom prilikom.

7. Ljubljenje je zapravo vežba. Poljubac je prirodni lifting, jer tokom ljubljenja aktiviramo 30 mišića lica, poboljšaće vaš imuni sistem, i sagorećete od dve do šest kalorija za minut. Između trideset minuta trčanja i sat vremena ljubljenja znamo šta bismo mi odabrali...