Ne podcenjujte vrednost pitanja ,,Kako ti je prošao dan?''

Lepe stvari ne gube lepotu ukoliko postanu rutina. Na kraju dana, čak i ako se osećate kao da nikoga nije briga za to šta ste radili, partner bi trebalo se interesuje i do najsitnijih detalja.

Neke svađe su samo i jednostavno svađe

Možda ne želite da radite sve sa partnerom, da idete na njegove poslovne zabave, slušate njegov omiljeni bend, ali želite da je srećan, i svakako vreme provedeno zajedno je ovde u pitanju, bilo gde, i bilo kako.

Ništa ne morate

Ne treba siliti stvari. Čim osetite da nešto morate velika je verovatnoća da nešto nije kako treba. Radite stvari sa zadovoljstvom. Ukoliko vaš partner želi da gleda film koji se vama ne gleda, i žanra je onog kojeg vi ne volite i on to zna, nije problem ukoliko on ode sa prijateljima, a vi to okupljanje preskočite. Budite fer igrači. Svakako bi trebalo održavati društveni život, nije obavezno da se svuda pojavljujete zajedno.

Male stvari

Znate da obožava mafine. Vi ih pravite često, i već imate dan kada jedino što imate slatko u kući su mafini sa čokoladom. Međutim, prolazili ste ulicom i videli da se otvorila nova poslastičarnica, i njegova ljubav prema mafinima vam je pala na pamet. Tako da, zašto da ne? Mala iznenađenja čine velike stvari.

Ljubite se

Kada se vidite poljubite se pre svega. Ljubite se kada se rastajete, makar to bila i situacija da jedno od vas ide u prodavnicu. Pokažite da vam je stalo čak i najmanjim mogućim poljupcem.

Preskočite neka okupljanja zarad vremena s partnerom

Život postaje sve zamršeniji kako starimo. Poslovne obaveze, zbog kojih danima uklapate smene kako bi se videli i s prijateljima i porodicom, ali kao što smo već pomenuli, ništa nije moranje. Uskladite svoje vreme tako da uvek imate vremena za sve. Neko je jednom rekao da je velika verovatnoća shvatiti prekasno da je vremena bilo sasvim dovoljno. Ne zapostavljajte partnera, kao što ne zapostavljate bilo šta drugo što vam znači.

Poštujte njegovu porodicu

Oni vole kada ste opušteni sa njima, kao kod svoje kuće. I vaš partner obožava te trenutke kada sa njegovom porodicom imate odnos kao sa svojom. Pozovite ih nekad, pitajte kako su i šta rade. Popijte kafu. Partner čak i ne mora uvek da bude tu.

Volite se

Kada kažete nekome da ga volite, kažete to jer tako i osećate. Nemojte se suzdržavati da kažete te dve male reči samo zato što ste ih danas već jednom kazali. Ukoliko vam dođe, govorite to stalno. Više je bolje nego manje. 

Budite tu i kada nije dobro

Možda ćete otkazati viđanje s komšinicom kako bi otrčali da dostavite jednu toplu supu, pakovanje papirnih maramica i osmeh. Nemojte se izbegavati kada se neko od vas oseća loše. Niko se ne razboljeva namerno.

Budite tačni

Koliko ćete samo glupih svađa preskočiti ako ne budete kasnili. Posebno ukoliko ne znate još kako je prošao dan vašem dragom. Možda ste i oboje nervozni, pa ako vidite da on kasni, polako padate u iskušenje da prvo što ćete kazati bude ,,Kasniš? Zašto?'' što prekoda prekrasnu nit jednog ,,Zdravo'' kojeg prati nežni poljubac i zagrljaj pun pozitivne energije.

Informišite se međusobno o individualnom rasporedu

Trebalo bi uvek da znate gde je ko, ko je kada slobodan i za šta. Posebno ako planirate zajednički odmor, ne možete vi da odete pa 10 dana za vama da dođe on, kada se vi već vraćate. To onda nije zajednički odmor, logično. Takođe, nećete brinuti šta se događa ukoliko ste upućeni u život svog partnera.

Budite u kontaktu

Odgovarajte na poruke, javljajte se na telefon. Nemojte glumiti da ste zauzeti, možda vas zove da vam kaže nešto zanimljivo što se desilo jer već negde i sam oseća da vam se ne izlazi, pa eto, čisto da vas zabavi malo. Zar to nije super?

Ako neko priča gluposti o vašem partneru...

Branite svog dragog ako neko širi neistine o njemu. Makar i vama bilo neprijatno od silnih upadica, branite ga, kao što bi on vas. U vezi, jedno drugom morate biti najveća podrška.

Budite spontani

Napravite rezervaciju za večeru u poslednjem trenutku. Idite na ponoćne bioskopske projekcije jer ne znate šta ćete a nešto biste, pa se spremajte kao da idete na bal, i samo utrčite s poslednje dve karte i gledajte film zajedno, Ljubite se u sred dana na pauzi s posla tako što ćete se dogovoriti gde da se nađete za to pola sata pre pauze, i samo dotrčite i ljudite se na pet minuta, zato što vam se može! Ovakve akcije su veoma zanimljive, i treba ih negovati.

Bezuslovna ljubav

Nekad je upravo tako i toliko jednostavno. Volite se i dozvolite da partner voli vas. Bezuslovno.