1. Manje je više

Prema najskorijem Cosmo istraživanju čak 68 odsto muškaraca je reklo da više vole devojke bez šminke, ali ne žurite da skidanjem maskare. Kada smo im pokazali fotografije devojaka, 73 odsto ispitanika je reklo da im se više dopadaju one našminkane. Poenta je dakle, da muškarci ne vole preterano sređene devojke, sa prejakom šminkom. Ali vaš opušteni i kul izgled ipak možeda bude nadograđen maskarom i sjajem za usne.

2. Samo ne šoping

Iako vi volite da šetate prodavnicama razgledajući stvari koje želite da kupite, on će uvek više voleti da bude bilo gde samo ne tu. Psiholog Džon Aiken kaže kako se "mnogi muškarci se osećaju užasno kada treba da krenu u šoping sa svojom devojkom i radije bi se posvetili nekim drugim zajedničkim radnjama, koje im više prijaju." Na primer, gledanje filma, odlazak na piće, seks, druženje sa zajedničkim prijateljima.Dakle, ne terajte ga u šoping, idite same ili sa drugaricom, oboma će to više prijati na kraju krajeva.

3. Za njih vreme teče sporije

Postoji muško i žensko vreme. Lekar Američkog snoubording tima Tom Haket kaže da "sledeći put kada vas on ne pozove odmah ili je prošlo tek oko dve nedelje pošto vam je rekao da vas voli, setite se da za nas vreme malo drugačije teče. To ne znači da vas zapravo ne volimo, jednostavno smo drugačiji, polako." Pošto je ovo već rekao jedan lekar, računajte da je ova stavka stoprocentno istinita.

4. Preuzmite kontrolu u krevetu

Vaš dečko je standardno ljudsko biće, bez moći da čita tuđe misli. Ako biste voleli da se nešto dogodi, a ne vidite da on to inicira, onda uzmite stvar u svoje ruke i započnite vi! Seks ekspert Niki Goldstejn je lepo pojasnio ovu stavku time što je samo i jednostavno podsetio narod da smo trenutno u eri kada žene vraćaju svoju seksualnu kontrolu, da se to muškarcima izuzetno dopada, i da uživaju u tome.

5. Ponekad im je potrebna pauza (kratka)

Čak i najzaljubljenijim parovima je potrebno individualno vreme. Zato nemojte primati k srcu ako vaš dragi traži malo slobodnog vremena, to je sasvim normalno i prirodno. Ako ništa drugo, uželećete se i osećati kao prvog dana.

6. I oni su nesigurni

Možda ne priznaju to odmah, ili ne pokazuju, ali i muškarci su vrlo nesigurni, na primer, po pitanju toga šta da obuku, kakvu frizuru da naprave, koliko novca zarađuju, fizičkog izgleda, šta da vam kupe za rođendan, i ostalo.

7. Uvek žele još

Možda se ovim niste iznenadili, ali da, muškarcio uvek žele malo više seksa. "Muškarci komuniciraju putem seksualnog odnosa, i osećaju se voljeni tokom seksa. Uveke žele samo još malo tog osećanja entuzijazma kada znaju da ste zbog njega zadovoljne", kaže Goldstejn.

8. Muškarci vole romantiku

Ne, to nije samo ženska stvar. I muškarci uživaju u romantičnim večerama pod svećama, poklonima, romantičnim gestovima, baš kao i žene. Samo uvek morate znati tačno šta voli, da znate u kom pravcu da idete, jer kao što znate nema ničeg goreg nego kad želite da budete romantični, a to radite pogrešno.