Stiže doba godine idealno za sparivanje. Žurke su češće i luđe, raspoloženje je vedrije, mudrije promišljamo o tome šta ćemo obući, a šanse da će i devojke koje su single biti poljubljene na novogodišnje veče skaču za 100 odsto.

Na primer, s doooobrim frajerom (visokim, crnokosim, plavookim, mišićavim) kog proganjate iz kluba u klub već mesecima.

Ili ako to bude s najboljim prijateljem iz detinjstva. Drugaricom. Mlađim bratom najbolje drugarice. Izaberite.

Ipak, kako doživeti onaj, pravi, savršeni, filmski poljubac koji će se destiti kada skazaljke poklope, tačno u ponoć?

Vrlo lako, tako što ćete pratiti osam jednostavnih pravila.

1. Da li se osećate neodoljivo?

Malo devojaka je toliko samouvereno da bez razmišljanja odgovorina ovo pitanje sa Ooo, da!.

Zato preporučujemo kraću suknju ili nešto slično što će sakriti tragove nesigurnosti. Nisko samopoštovanje se primećuje mnogo lakše što mislite i nije ni najmanje privlačno. Nikako.

Takođe, postarajte se da na sebi imate šljokice jer ćete, ako ih nemate, čitave noći biti zaglavljene u 31. decembru 2013. Praznici su, možete dozvoliti sebi da sijate.

2. Koje filmove gledate ovih dana?

Stručnjaci savetuju da pred Novu godinu sklonite sa strane trilere i horore. Vreme je za When Harry met Sally, Sleepless in Seattle, Love actually.

3. Da, ljubi vam se, ali s kim?!

Najvažnije je na vreme odlučiti kome ćete pokloniti poljubac za Novu godinu. Tako ćete se fokusirati isključivo na tu osobu i time izbeći opasnost da završite s nekim čija će vas fotografija na Facebooku sutradan užasnuti. Recimo s mlađim bratom vaše prijateljice. Ili čudnim likom u džemperu s izvezvenim irvasima koji je čitave noći pričao o tome kao je Hermiona trebalo da se smuva s Harijem.

Uz to, veoma je važno da odluka padne na nekoga s kim se ranije niste viđali. To učiniti Novu godinu zaista novom i biti pravi početak za rađanje vašem budućeg i hrabrijeg ja.

4. Još jedno vino? Ne, hvala.

Al Paćino je jednom rekao da je onaj osećaj u trenutku između drugog i trećeg martinija najbolji osećaj na svetu.

A svi znamo da Ala moramo da slušamo. Zar ne?

5. Gledaj me, gledaj me! Što me ne gledaš?

Verujte, ne želite da kružite oko predmeta svog interesovanja kao satelit (OK, satelit koji sve vreme potura svoj dekolte i butine). To je veoma očigledan način da kažete: Samo izvoli.

Zato pokušajte da ga ignorišete veći deo večeri. Do ključnog trenutka, naravno.

6. Ooo, gledaš me!

Ipak, potrudite se da budete u njegovoj blizini. Igrajte najbolje što umete, smeškajte se i pokušajte da mu na suptilan način privučete pažnju.

Neka se on potrudi.

7. Da li ste spremne?

Važno je da ste spremne za sve. Bukvalno za – sve.

I za strastven poljubac koji ćete pamtiti do kraja života. Za romantični i nežni poljubac koji ćete zajedno prepričavati unucima. Za okretanje glave. Za uzmicanje i vikanje: Šta ti je, ludačo? Ono tamo mi je devojka.

8. Poljubite ga!

Naravno, i ovo morate uraditi sa stilom. Nemojte skočiti na njega kao krvoločni vuk, naročito ako ste na javnom mestu.