Prema istraživanjima recept za zaljubljivanje nije nimalo jednostavan. Muškarce privlače i osobine koje nisu tako očigledne, niti su ih oni uopšte svesni! Helen Fišer, biološki antropolog, izdvojila je nekoliko stvari na vama koje mogu potpuno da izlude tipa.

Držanje

Visoke potpetice ne samo da čine vaše noge fantastičnim, već i dovode čitavo telo u prirodan položaj, kada je kičma pravilno izvijena i zadnjica istaknuta ka gore. Ova poza budu kod tipova iskonske želje i nagone, jer asocira na položaj ženski sisara pred parenje. Ovako objašnjeno i ne zvuči seksi, ali verujte da pali.

Miris

Nemački istraživači su došli do zaključka da telo odaje mirise koji nam pomažu da nađemo partnera. Takođe, tokom  plodnih dana, vagina luči jači miris koji stimuliše stvaranje testosterona i seksualnog uzbuđenja kod muškaraca.

Osmeh

Osmeh je najbolji način da privučete pažnju frajera koji vam se dopada. Budite sigurni da će vam odgovoriti osmehom, jer ljudi nesvesno oponašaju druge koji se smeju. Smejanje utiče na lučenje supstanci u mozgu koje čine da se osećamo odlično i on će to povezati sa vama.

Pogled

Vaš pogled će uticati na muškarca kroz fenomen koji se naziva kopulatorno zurenje. Gledajte u njega nekoliko sekundi bez skretanja pogleda. To će biti dovoljno da pokrene primitivni nagon u njegovom mozgu i natera ga da reaguje na vašu privlačnost.

Zubi

Istraživanje koje je sproveo Match.com, pokazuje da muškarci izuzetno cene lep osmeh na ženi, tj. negovane zube. Beli zubi šalju poruku da vodite računa o ishrani i imate dobre navike, žuti zubi mogu asocirati na loše zdravlje, što nesvesno odbija tipove u potrazi za partnerkom.  

Kosa

Kosa takođe može reći dosta o vašem zdravlju. Sjajna i zdrava kosa je znak mladosti i plodnosti i može podsvesno da mu budi želju da sa vama podeli svoj genetski materijal.