Brak ima bezbroj prednosti i mana, a ovom prilikom smo odljučili da pričamo o onim dobrim stranama. Stručnjaci, Dr. Set Majers, autor knjige: Seth's Love Prescription i psiholog Pamela Regan, profesor na Kalifornijskom državnom univerzitetu u Los Anđelesu otkrivaju sedam razloga zašto je dobro venčati se. Pa vi odlučite da li je brak za vas ili ne.

1. Brak daje vezi smisao

Javna potvrda ljubavi pred porodicom i prijateljima, ceremonija venčanja, kao i sam čin sklapanja braka u vidu pismene potvrde, daju vezi smisao koji možda ne biste otkrili čak i pored godina života provedenih pod istim krovom.

2. Lakše prevazilazimo ljubavne probleme

Potpisani papir možda deluje kao nevažan, ali to ipak stavlja zaštitni pojas oko vašeg odnosa. Pomaže da se lakše prebrode problemi, daje određenu sigurnost, garanciju da ćete ostati zajedno bez obzira šta se dešavalo. Takođe, znamo da je daleko teže napustiti vezu ako vas svi posmatraju kroz bračni status, nasuprot onim singl prijateljima koje se karakterišu kroz prolazne veze.

3. Delujete i osećate se kao tim

Korišćenje  termina muž /žena navodi ljude da razmišljaju u sledećim (postojanim) okvirima - ja sam deo tebe, ti si deo mene - zapravo vi sada činite jednu porodicu. Takođe zaniljiva pojava koja se dešava kada ljudi stupe u brak je ono što teoretičarii nazivaju „transformacija motivacije“. Počinjete da radite udruženim snagama, kako bi postigli najbolji rezultat po oboje, što je suprotno delovanju samo zarad ostvarenja sopstvenih interesa. U principu, vaši snovi postaju i partnerovi snovi, težnje i obrnuto usled čega formirate novi set zajedničkih ciljeva.