Potpuno vas  ubija u pojam to što ne možete da se prisetite kada vam je poslednji put rekao da vas voli. Ne očajavajte. Postoji još mnogo različitih načina da se iskaže ljubav. On govori da vas voli i kada menja ulje na vašim kolima ili vam pomaže u kućnim poslovima. Prof. dr Geri Čapman,  autora knjige Pet jezika ljubavi, otkriva kako da otkrijete vaš i pojašnjava znakove tajnog govora ljubavi.

Pročitajte njegove savete, možda vam neki bude od koristi:

1. Treba vam reč na V

Tipično je za žene da u najrazličitijim situacijama, čak i za banalne stvari upotrebljavaju reči volim te. Nešto poput: Dragi, sviđa mi se kako ti stoji to odelo. Izgledaš veoma seksi, volim te. Zvuči vam poznato? Sa druge strane, mnogi muškarci ne obraćaju pažnju na takve komentare, shvatajući da su te reči, zapravo uobičajna ženska potreba, navika. 

Ako vas nervira što vaš dragi češće na ovaj način ne izražava ljubav, skrenite mu pažnju na to, jer sam neće nikad skapirati. Kažite mu, na primer: Mnogo mi znači kada mi kažeš koliko ti je stalo do mene. Shvatiće poentu, verujte nam.

2. Preko vam je potrebna njegova pomoć

Dosadilo vam je da večito samo vi pospremate nered. Nažalost, niste jedina devojka kojoj se to smučilo. Vaše reči treba da zvuče kao molba, a ne kao naređenje. Što znači, pokažite koliko neizmerno cenite trenutak kada uzme usisivač u ruke ili prebriše prašinu sa vaših zvučnika. Pošto verovatno to neće preduzeti sam od sebe, kažite mu šta treba da uradi.  Vremenom ćemu preći u naviku da vam uvek pomaže.

3. Volite li poklone?

Hej, pa to je dobra stvar! Ako čeznete za cvećem ili  da vas spontano obraduje  nekim nenadanim poklonom, koristite jezik ljubavi i darivanja. Pitate se kako?  Ispričajte mu, na primer neizmerno sladak gest dečka vaše drugarice koji joj je baš tog dana poklonio ružu.  A kada vam dragi sledeći put priušti neko slično zadovoljstvo, bacite mu se u naručije i nagradite kišom poljubaca. Takvom reakcijom ćete ga motivisati da se više trudi i s vremena na vreme pokloni nešto simpatično.

4. Želite samo vaše vreme

Ubija vas to što radi do kasno, otkazuje večernji izlazak i nikada ne vodi računa o listi prioriteta? Devojke, u potpunosti vas razumemo! Kvaliteno provedeno zajedničko vreme, mnogo znači.  Skrenite mu pažnju na to, na primer ovakvom ili nekom sličnom izjavom: Tako je seksi kada ti praviš planove za nas. Ova subota je kompletno tvoja! Slobodno je isplaniraj, onako po tvom ukusu.

5. Potrebno vam je više fizičkog kontakta

Uobičajna priča u vezi je ovakva:  jedna osoba ima stalnu potrebu za dodirivanjem, dok druga to ne smatra mnogo važnim. Ako želite više pažnje, maženja, golicanja, zadirkivanja, preuzmite inicijativu i radite mu sve što bi voleli da on vama čini. Bacite mu se u zagrljaj iste sekunde kada ga vidite. U toku šetnje, iznenada ga zgrabite za zadnjicu. Sigurno ćemu laskati, pa će uzvratiti istom merom.