Oni su sproveli studiju koja je dokazala da žene koje doživljavaju vaginalne orgazme imaju veću šansu da orgazam dožive sa "obdarenijim" muškarcima.

- Muška nesigurnost oko veličine penisa ne reflektuje samo unutrašnje strahove već i činjenicu da je veličina nekim ženama zaista bitna - rekao je za LiveScience psiholog Stjuart Brodi sa škotskog univerziteta.

U istraživanju su učestvovale 323 žene, uglavnom studentkinje, koje su pričale o svojim seksualnim iskustvima, a jedno od pitanja bilo je i da li veličina utiče na mogućnost da dožive orgazam.

Odredili su prosečnu veličinu penisa (između 15 i 15,5 cm), a ispitanice su morale da odgovore da li su orgazam lakše doživele s penisom dužim ili kraćim od proseka.

Istraživanje je pokazalo da 160 žena doživljava samo vaginalne orgazme, a imale su dovoljno seksualnih partnera da bi mogle da naprave poređenje. Trećina anketiranih žena su preferirale veći penis, 60 odsto njih tvrdi da veličina nije bitna, a samo 6,3 odsto reklo je da preferira manje penise.

-Razlog je verovatno to da veći penisi imaju veću šansu da stimulišu vaginu celom dužinom - rekao je Brodi.

Ali, ako vaš dragi nije i "najveći" budite bez brige. Bitno je da dovoljno pažnje posveti vašem klitorisu.