Istraživanje sprovedeno u Univerzitetskoj bolnici u Padovi otkriva da se u poslednjih 60 godina prosečna dužina penisa smanjila za 10 odsto. Dok je ona nekada iznosila 9.7 cm, sada iznosi (samo) 8.9 cm. Ova pojava je izgleda odgovor evolucije na savremeni – nezdravi – način života. Vođa istraživanja profesor Karlo Foresta, kao glavni razlog navodi zagađenu životnu sredinu i njen uticaj na formiranje hormona!

U ovoj studiji je učestvovalo 2.000 mladića, starosti 19 godina, a osim toga što se ispostavilo da su  njihovi penisi kraći, zaključak je i da da su im ruke i noge u proseku duže.

Da li ova činjenica treba a nas zabrine? Pa, rekli bismo da ne! Iako već znamo da veličina u suštini zaista nije važna, nova istraživanja su potvrdila i da kraći penis u većini seksualnih odnosa zapravo bolje funkcioniše. Naime, veliki broj žena koje su maštale o velikom muškom polnom organu je na kraju priznalo da su posle seksa bile razočarane, i da pored vizuelnog užitka nisu dobile ništa posebno zanimljivo u poređenju sa manjim penisom.

Zapravo, najveći problem sa veličinom je pogrešno shvatanje iste. Lekari sa američke klinike Mejo tvrde da najveći broj muškaraca koji žele da se podvrgnu intervenciji povećanja penisa, zapravo ima potpuno prosečnu dužinu, ali to ne shvata.  Da bi objasnili koja dužine penisa je u granicama "normalne", na klinici Mejo su naveli dimenzije:

Prosečna dužina penisa se kreće u rasponu između 7,6 i 10,2 centimetra u opuštenom stanju, a između 12,7 i 17,8 centimetara u erekciji. Pa kome se sviđa - sviđa!

Uz nadu da se ovaj trend ipak neće i u budućnosti nastaviti, podsetite se nekih super korisnih trikova za vrhunsko uživanje u seksu – čak i kada vaš dragi pripada ekipi omanjih!