Vreme je da je probudite iz zimskog sna i uvedete neke pozitivne promene. Proleće nije samo idealno doba za čišćenje kuće i ormara nego i sveg drugog nereda iz vašeg života, a mi vam donosimo jednostavne savete za prolećno čišćenje vaše veze:

Pređite preko nečeg

Ako i uprkos vašem učestalom pregovaranju vaš partner i dalje ostavlja svoje mokre peškire na podu kupatila ili zaboravlja baciti smeće, možda je vreme da jednostavno pređete preko toga. Oprostite li mu neku takvu sitnicu, oboje ćete se osećati opuštenije, a možda ga baš to i natera da ubuduće ne ponavlja iste greške.

Otklonite smetnje

Kada nakon napornog radnog dana dođete doma mrtvi umorni, nema ništa bolje nego izvaliti se na kauč i provesti sate i sate buljeći u televizor ili prelistavajući Instagram. Ali koliko god to zvučalo opuštajuće i zabavno, vaša veza, ali i zdravlje, zbog toga pate. Stoga biste trebali u dogovoru s partnerom svesti vreme koje provodite uz tehnologiju na minimum te radije uživati u nekim zajedničkim aktivnostima. Verujte nam, vaša veza će biti mnogo kvalitetnija.

Prestanite obasipati partnera negativnošću

Vaša najbolja prijateljica vam ide na živce? Imate probleme na poslu? Boli vas stomak? Ne morate baš sve to ispričati partneru čim uđete u kuću. Iako je lepo imati nekoga s kim možete podeliti sve što vam se događa u životu, ponekad je bolje nešto zadržati za sebe. Nikome se ne da stalno slušati nečije žaljenje jer to stvara negativno raspoloženje pa se, kad dođete kući, pokušajte radije prisetiti svega dobrog što vam se dogodilo ili, još bolje, dajte partneru neki kompliment.

Doslovno - čistite

Nije uvek lako živeti s nekim koga volite, no zajednički život puno je ugodniji u urednom prostoru. Nered dokazano može izazvati stres, a stres ne donosi ništa dobro i često vodi svađi pa je zajedničko čišćenje vašeg doma dobro i za vašu vezu i za vaše pojedinačno zdravlje.

Izvor: Index.hr