Termin „hygge“ je danski termin, koja označava „kvalitetnu udobnost i ušuškanost u domu, koja daje osećaj zadovoljstva“. Bukvalan prevod označava „ušuškanost i udobnost“, a ovaj skandinavski trend je preko noći postao veoma popularan.

Mi vam otkrivamo načine kako da se opustite i negujete tokom time uz „hygge“ beauty rutinu.

„Hygge“ filozofija je pronašla svoj put i do lepote. Savršena za hladne zimske noći i dane kada ste zavejani kod kuće, hygge beauty rutina čini da se izgledate dobro i da se osećate ušuškano.

1. Ispilingujte kožu

Piling treba da bude nežan i opuštajuć. Počnite sa pilingom lica, u kremastoj osnovi. Kremaste pilinge koristite na suvoj očišćenoj koži. Potom nakvasite prste i umasirajte piling u kožu. Isperite temeljno mlakom vodom, i ponovite proces i na usnama, za mekše i glatke usne.

2. Stavite više maski na lice

Ko je rekao da mora samo jedna maska da se stavlja na lice? Zapravo, može biti veoma korisno da koristite više maski odjednom, tzv. „multimasking“. Dakle, nanesite pročišćavajuću masku na T zonu, a hranljivu, kremastu masku na obraze. Za dodatni užitak, stavite jastučiće ispod očiju, i deblji sloj balzama na usne.

3. Negujte i kosu

Kosi treba da pružite nešto posebno, poput sheet maske za kosu. Ili odaberite kvalitetnu masku za kosu, kojom ćete natopiti dužinu, uviti u punđu, pokriti kesom, i stavite turban na glavu. Ostavite je 30 minuta na glavi, pre ispiranja.