3. MEŠOVITA KOŽA

Mešovita koža, kao što joj i samo ime kaže sadrži kombinaciju normalne i maske kože. Ono što je karakteristično za nju jeste masna T-zona koja obuhvata bradu, nos i čelo. Zbog toga joj je nega kože slična kao za masnu koju smo već pomenuli.

Homemade maska - Idealnu masku za mešovitu kožu napravićete uz pomoć krastavca, zobene kaše i limuna. Krastavac ispasirajte, dodajte mu kašiku zobene kaše i kašiku soka limuna. Masku nanasite na lice i ostavite da deluje 20 minuta, nakon čega je operite mlakom vodom. Krastavac će odlično očistiti vašu masnu T-zonu, dok će se zobena kaša ponašati poput pilinga.

Preporuka proizvoda - Kao što smo napomenuli za masnu kožu, veoma je važno čišćenje, ujutru i uveče. Pored klasičnih umivalica na bazi vitamina C koristite i lagane tonike. Izbegavajte teške i masne kreme, najbolje rešenje za vaš tip kože jeste lagani i hranljivi serum. 

Preporuka tretmana - Ukoliko imate mešovitu kožu odlučite se klasičan higijenski tretman. Više o njemu pročitajte u podnaslovu za masnu kožu.

Dodatni savet - Izbegavajte sapune.

4. NORMALNA KOŽA

I za kraj govorimo o najzahvalnijem tipu kože, koji je i najlakši za održavanje. Normalna koža jeste izbalansirana, hidrirana i  bez nesavršenosti, pa je stoga veoma laka za negu. 

Homemade maska - Pošto ovaj tip kože nema izraženih problema, možete jednom do dva puta nedeljno praviti domaću masku za sjaj vaše kože. Potrebna vam je jedna kašika limunovog soka, kašika meda i kašika soka paradajza, tj. isceđenog paradajza. Sve sastojke sjedinite i dobijenu masku nanesite na lice. Isprerite je mlakom vodom nakom 15 minuta. 

Preporuka proizvoda -  Normalnom tipu kože mnogo je lakše pronaći proizvode na negu. Najbolje je da koristite kreme za hidrataciju, ukoliko imaju i zaštitini faktor, tim bolje. Za čišćenje koristite blage pilinge i tonike.

Preporuka tretmana - Enzimski piling očistiće dubinski vašu kožu i zbog toga je on pravi izbor za vas. Nema potrebe da kožu izlažete drugim jakim tretmanima koji joj nisu potrebni. Na ovaj tretman možete iči jednom mesečno i na taj način održavati kožu čistom i hidriranom.

Dodatni savet -  Unosite dosta vode kako bi vam koža bila elastična i meka.

Zapamtite: Lepa koža je negovana koža!

Izvor: Mogujatosama.rs