Naime, većina smeđookih žena čini istu make-up grešku i koristi tople nijanse smeđe senke jer smatraju da će se stopiti s njihovom bojom očiju i izgledati prirodno. Nažalost, efekat do kojeg ova beauty greška vodi je umoran i neispavan izgled.

Ono što bi se, ako imate smeđe oči, trebalo svakako pronaći u vašoj make-up ladici je paleta senki hladnih boja poput tamnoplave, sive, puderasto ružičaste i ljubičaste. Ove će boje vašim očima dati pravu zavodljivu notu, a uz to ćete izgledati sveže i odmorno.

Ako posedujete paletu s toplim smeđim nijansama i niste spremne rešiti je se, ono što možete učiniti je naneti smeđu senku samo na spoljašnji kut oka, a ostatak kapka ispuniti svetlucavom bojom šampanjca koja će otvoriti vaš pogled i dati vašim očima poseban sjaj.

Poznata šminkerka Dženifer Troter upozorila je kako biste trebale pripaziti i na izbor boje rumenila i ruža. Ono što će vam najbolje pristajati ako imate smeđe oči su nježne ružičaste nijanse koje će vašem licu "pokloniti" nekoliko dodatnih sati sna koje niste uspele odspavati.

Izvor: Index.hr