Ko još nije opsednut čuvenim crnim maskama za uklanjanje svih nečistoća sa kože?

Retke su osobe koje nisu isprobale ovu masku koja garantuje uklanjanje mitisera i mrtvih ćelija sa kože, ali i neverovatnu mekoću nakon upotrebe. Međutim, da biste je stalno imali uz sebe potrebno vam je i dosta novca, što nikako nije isplativo.

Zato smo odlučili da pronađemo nekoliko najboljih maski za lice koje se nakon nanošenja stvrdnjavaju i kreiraju jednoličnu smesu koja se odlepljuje i sa sobom nosi sve nečistoće. One se lako prave i ne zahtevaju skupe sastojke, već one koje sigurno imate u vašoj kuhinji. Ove spa maske će učiniti čuda za vašu kožu, bilo da želite više prirodnog sjaja, manje sebuma ili jednostavno održavanje čiste kože.

Najlakši način da kreirate bazu ovakvih maski je uz pomoć želatina koji spaja sastojke i stvara lepljivu konzistenciju, a postoji i veganska opcija.

Recept za ne-vegansku masku:

- 5 malih kašika tečnosti* (u nastavku pogledajte kako napraviti određenu tečnost prema vašem tipu kože)

- 3 male kašike želatina u prahu

Priprema:

- Stavite tečnu smesu u čistu posudu;

- dodajte joj 2 male kašike želatina u prahu

- zagrevajte smesu na ringli dok se želatin u potpunosti ne rastopi;

- kada se dovoljno ohladi, stavite masku četkicom na lice

- sačekajte 10ak minuta da se osuši i stvrdne

- skinite je tako da ivice povlačite ka sredini

Sastojci i priprema za vegansku masku:

- 5 malih kašika tečnosti

- 1 mala kašika tapioke u prahu

- 1 mala kašika ovsenih pahuljica u prahu

- 1 mala kašika aru praha

Pomešajte sve sastojke sa tečnom smesom i zagrejte dok se svi sastojci ne sjedine. Ako je smesa previše suva dodajte pola do jedne kašike tečne smese, ako je previše tečna, onda dodajte pola male kašike tapioke u prahu. Masku stavite na lice uz pomoć četkice i sačekajte između 7 do 10 minuta, odnosno dok se skroz ne osuši. Nežno umasirajte masku i ostatak isperite mlakom vodom.

*Sastojci tečne smese koju ćete praviti i mešati sa bazom od želatina ili tapioke zavise od tipa vaše kože.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...