Jedan od najvećih trendova za negu kože su upravo masaže lica.

Dobra vest je što ne morate da dajete mnogo novca da biste isprobali jednu jer ih možete sve raditi kod kuće - svojim rukama i preparatima koje inače koristite. U zavisnosti od toga šta želite da “popravite” na svom licu treba da odaberete jednu od masaža koje ćemo vam predstaviti u nastavku.

Pre nego što počnete, nanesite na lice nekoliko kapi ulja ili seruma, opustite se i uživajte u masažama koje imaju neverovatan efekat na vašu kožu.

Za umanjivanje nadutosti u predelu očiju

Koža oko očiju je vrlo tanka, pa vodite računa da je ne pritiskate previše. Sa oba domala prsta praite krugove - tik uz obrvu, odnosno čeonu kost prema spoljnem uglu oka, pa ispod do unutrašnjeg i tako u krug.

Za čelo bez bora

Koristeći oba srednja i kažiprsta, nežno pritisnite tačku između obrva i pomerajte prste ka gore, do kose. Zatim ih odvojite malo više i poovite postupak. Radite ovaj korak sve dok ne pređete čitavo čelo.

Za definisanje linije brade

Savijte oba srednja i kažiprsta i između zglobova “naslonite” bradu. Pomerajte prste uz blago pritiskanje prema ušima i postupak ponovite nekoliko puta.

Za jagodice

Isti pokret kao u prethodnoj masaži je potrebno raditi, samo prste podignite ispod jagodica. Masažu kompletirajte blagim štipkanjem kako biste podstakli cirkulaciju, a samim tim i prirodno rumenilo.

Savet plus: svaku masažu radite najmanje 3 minuta svakog dana, kako biste primetili očekivanu razliku.

Izvor: Ženskimagazin.rs