Kada počnete da razmišljate o proizvodima protiv starenja, verovatno jedan od prvih koji vam pada na pamet je krema za oči.

Da li je zaista neophodna u borbi protiv starenja kao što kažu poznati brendovi lepote? Ako pitate blogerku Susan Jaru, stručnjaka za lepotu koja redovno objavljuje video zapise o kozmetičkim proizvodima na svom YouTube profilu Mixed Makeup i ocenjuje beauty rutine popularnih blogera i slavnih osoba, odgovor je vrlo jednostavan: ne.

Susan je uverena da su kreme za oči (u većini slučajeva) potpuno nepotrebne, a razlozi za to su široko objašnjeni u videu pod naslovom “Why I Don’t Use Eye Cream at Night” ("Zašto ne koristim kremu za oči noću")  koji možete videti u nastavku.

Da sumiramo neke od tvrdnji:

1. Krema za područje oko očiju je potpuno nepotrebna. Mnogo je važnije imati kvalitetnu medicinsku rutinu.

2. Oko područja očiju krema vlaži kožu, što je čini privremeno mladalačkom, ali ni na koji način ne sprečava znakove starenja. Starenje kože usporava upotreba retinola, tako da jednostavno koristite kremu serum/retinol u ovoj oblasti.

3. Oko područja očiju krema ne sprečava pojavljivanje tamnih krugova. Sprečava ih sastavni deo krema hidrohinon, za koji se zna da postepeno posvetljuje kožu.

4. Krema za negu područja oko očiju je marketinški potez - samo serum ili krema se pakuju u malom pakovanju. Međutim, Susan Jara je takođe objasnila kada je upotreba gela za oči prihvatljiva i kada je ona koristi.

- Koristim je kada znam da ću staviti puno šminke na lice.

Kada nanosite više slojeva šminke - tečnu bazu, korektor, prah za fiksiranje, rumenilo, bronzer - ne želite da šminka uđe u bore oko očiju, stoga se preporučuje da nanesite ovu kremu na kožu, koja dodatno hidrira kožu i čini je zategnutom i sjajnom.

Izvor: Ženski magazin