Pojavio se novi mejk ap trend koji je mnoge zbunio. Naime, slavne influenserke i svetske lepotice poludele su za puderom za telo. Da, dobro ste pročitale. 

Šta više, u mejk ap kolekciju svog beauty brenda "KKW Beauty", uvrstila ga je i Kim Kardašijan Vest, ali i Rijana koja je vlasnica brenda "Fenty Beauty". Naravno, ni brojni drugi brendovi nisu propustili priliku da svojim kupcima ponude puder za telo, a njegova popularnost je iznenadila mnoge. 

Trendu nije odolela ni Krisi Tajgen koja je nedavno na svom Instagramu otkrila kako upravo spomenutom puderu duguje besprekoran izgled svojih nogu.

- Kad sam ja bila mlada, mejk ap je bio samo za lice - napisala je tada uz fotku na kojoj sedi na stolici sa podignutim nogama, dok joj jedna osoba šminka lice, a druga upravo noge. 

Ipak, čini se kako je Kim Kardašijan ispred svog vremena pa je tako nedavno priznala da već više od deset godina osim lica šminka i druge delove tela.

Međutim, ako ste i vi baš poput većine tek nedavno otkrili puder za telo, šminkerka brenda M.A.C Kerol Maki je u intervjuu za Vogue otkrila sve što treba da znate o ovom "must have" proizvodu.

- Izjednačava ten, izglađuje nesavršenosti i daje prirodnu preplanulost ili jaču boju koži - objasnila je Kerol prednosti koje ovaj proizvod ima i dodala da je on "nevidljivi savršeni par čarapa za celo telo".

Takođe, ova stručnjakinja smatra kako je puder mnogo bolji izbor od krema za samopotamljivanje koje se teško nanose, a mogu rezultirati i potpuno pogrešnom nijansom.

- Puder za telo je jednostavan za nanošenje, bez tragova, lagan, hidrira i lako prekriva celu površinu - istaknula je.

Ipak, postoji nekoliko stvari na koje treba pripaziti prilikom nanošenja.

- Prvo se nanosi hidratantna krema rukama, i to masiranjem, a potom isti postupak ponovite sa puderom. Raspodelite malu količinu pudera između svojih dlanova i umasirajte u kožu - objasnila je Kerol i dodala da se puder za telo jednostavno uklanja tuširanjem.

Otkrila je kako se ovim puderom mogu i noge učiniti vizualno vitkim i to uz pomoć dobrog starog konturisanja.

Izvor: Index.hr