Rešite bjuti probleme jednostavnim trikovima!

Internet je prepun bjuti trikova, koji skraćuju naše vreme provedeno u kupatilu: namazane nokte treba staviti pod vodu da se brže osuše, kako napraviti lokne presom za kosu ili šta raditi sa ispucalim krajevima.

Evo pomoću kojih još bjuti trikova možete sebi olakšati spremanje. 

Spasite osušenu maskaru

Spasite svoju omiljenu maskaru jednostavnim trikom. Sipajte vruću vodu u jednu čašu i stavite maskaru u nju. Sačekajte nekoliko minuta da se ostaci maskare otope. Nakon toga možete ponovo ulepšati svoje trepavice omiljenom maskarom!

Trepavice bez volumena

Da bi trepavice imale što lepši volumen, često se koristi uvijač za trepavice. Da bi taj efekat trajao tokom celog dana, potrebna je toplota! Pre nego što uvijete trepavice, zagrejte kratko fenom svoj uvijač za trepavice.

Pazite: metal se brzo zagreje i može biti vreo.

Spasite tupu pincetu

Postoje dva načina kako da izbegnete kupovinu nove pincete. Kupite malo brusnog papira, dva-tri puta pređite preko unutrašnjie strane vrha pincete. 

Takođe, umesto brusnog papira, isto možete učiniti i sa turpijom.

Punije usne

Promenite sastav balzama za usne uz pomoć cimeta i dobićete pune usne! Istopite balzam za usne ili labelo i dodajte kašičicu cimeta i malo meda. Vratite smesu nazad u labelo i ostavite preko noći u frižideru da se stegne.

Kada prvi put budete naneli novi balzam, moguće je da će vas usne peckati pre nego što vam usne postanu punije. Nemojte koristiti ovakav balzam ukoliko imate ispucale usne, jer će cimet izazvati opekotine.

Pojačajte boju olovke za oči

Kod pojedinih olovaka za oči vam neće pomoći jači stisak kako biste pojačali boju. Kako biste taj efekat ipak dobili, pre upotrebe ostavite olovku za oči kratko iznad plamena sveće. Olovka će smekšati, a uz to će se i efekat boje pojačati.

Karmin na usnama tokom celog dana

Sjajeve za usne brže je i lakše koristiti od klasičnih ruževa za usne. Međutim, ruževi za usne često imaju jaču boju ili drugačiju teksturu. Kako da vam ruž na usnama stoji tokom celog dana i pored jela, pića i ljubljenja? Jednostavno!

Nakon što namažete karmin, pritisnite usne papirnom maramicom i utapkajte ga bezbojnim puderom ili prahom. Na taj način ćete skinuti višak ulja karmina i biti sigurni da će vam karmin duže stajati. 

Izvor: Stil