Iako se veselimo nešto toplijim temperaturama zbog kojih ćemo konačno moći da prošetamo lagane i prozračne modne komade, nekako svake godine trenutak kada treba da iskoračimo na sunce u kratkoj odeći uvek dođe prebrzo, te smo retko kada na njega u potpunosti spremni. Kako će u tim trenucima sav fokus našeg celokupnog izgleda biti na nogama, još uvek imate dovoljno vremena iskoristiti dobro poznate trikove sa kojima će vaše noge biti besprekorne, a njih otkrijte u nastavku!

Treningom kod kuće do savršeno oblikovanih nogu 

Iako je lep izgled nogu često rezultat više faktora, loša genetika nikako ne sme biti izgovor za nedostatak fizičke aktivnosti. Tako naše noge celom svetu odaju kako smo se u poslednje vreme dosta ulenjile, te kako naši prehrambeni izbori nisu baš pohvalni. Nedostatak vremena dobro je poznati izgovor kada naše zdravlje prestane biti prioritet, ali za lepo oblikovane noge ne morate odvajati sate za vežbanje u teretani, već vam je potreban samo mali kutak unutar vlastitog doma u kojem možete odraditi trening nogu, a za koji je potrebno odvojiti 10-ak minuta. Takođe, uvek možete lepo vreme iskoristiti tako da se počastite vožnjom bicikla ili rolera kako bi se mišići nogu učvrstili.

Korišćenje anticelulitnih tretmana 

Celulit je estetski problem s kojim se mnoge žene susreću, a reč je zapravo o potkožnim naslagama masnog tkiva. Vrlo ga lako prepoznajemo po neugodnim udubinama i kvržicama koje su opipljive i na našu veliku žalost, vidljive golim okom. Međutim, ovaj problem možete ublažiti ručnom masažom, a koju možete provoditi i sami. Sve što vam treba jeste ulje za masažu ili ako želite brži učinak, ovo kritično područje možete masirati i anticelulitnim kremama. Najpopularnije anticelulitne kreme su one na bazi mlevene kafe, budući da je kafa snažan diuretik te kao takva dehidrira masne stanice celulita. Takođe, kafa deluje i na cirkulaciju, čime se uspešno smanjuje efekat ove mrske pomorandžine kore.

Temeljna depilacija 

Pored celulita, dlačice su te koje nam često zadaju glavobolju, pogotovo njihovo uklanjanje koje preko leta mora biti svaki drugi dan jer zbog kratkih odevnih komada želimo svakodnevno glatke i meke noge. Život bez dlačica ponekad izgleda kao nedokučivi san, ali napredak tehnologije iz dana u dan čini naš život znatno jednostavnijim, pa bi tako i ova naporna borba s dlačicama uskoro mogla postati deo neke daleke prošlosti. 

Piling nogu 

Ovaj korak bi svakako trebalo da bude deo vaše prolećno/letnje beauty rutine jer se na vrlo jednostavan način možete rešiti mrtve kože i svih nečistoća koje se talože na koži. Danas možete pronaći razne pilinge koji svojim neodoljivim mirisom jednostavno zovu na isprobavanje, a takođe možete napraviti i svoj piling i to od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji. Malo meda, šećera i pokoja kapljica maslinovog ulja poslužiće kao izvrstan piling koji će istovremeno ukloniti nečistoće, nahraniti vašu kožu i učiniti je svilenkastom i mekom na dodir.

Izvor: Fashion.hr