Nedelja pre venčanja je vreme kada se, ako govorimo o lepoti, treba pobrinuti za završne detalje kao što su manikir i pedikir, odlazak na šminkanje i frizuru, ali šta je sa stvarima koje bi trebalo da izbegneš?

Za početak, znamo da ozbiljno shvataš svoju beauty rutinu i da bi je mogla "pojačati" u danima pre venčanja, ali radije nemoj kako bi izbegla moguće alergijske reakcije.

1. Stavljanje filera

Ono što treba da imaš na umu pre nego što se upustiš u tretmane ovog tipa jeste da su vrlo moguće propratne pojave u obliku modrica i podliva. Zbog toga je ovakve tretmane preporučljivo raditi mesec dana pre venčanja kako bi ove neugodnosti prošle i modrice i podlivi nestali. 

2. Farbanje i šišanje kose

Nije loša ideja osvežiti, čak ni promeniti boju kose pre velikog dana, ali nije preporučljivo raditi to malo pre venčanja - ako ti se boja ne svidi, više nećeš imati vremena za promenu ili korekciju boje, pogotovo ako praviš izlete u neku drugu boju. Sa novom bojom bi bilo pametnije eksperimentisati mesecima pre ili nakon venčanja. Ista stvar je i sa drastičnim šišanjem kose.

3. Ne isprobati frizuru pre venčanja

Iako ti se možda čini kako je to čisto bacanje novca, možda bi ipak trebalo da uložiš u "test frizuru". Naime, iako si si zamislila određenu frizuru, niko ti ne garantuje da ćeš sa njom biti zadovoljna. Nakon što isprobaš frizuru i po potrebi je izmeniš, bićeš mirnija na sam dan venčanja.

4. Isprobavanje novih kozmetičkih proizvoda

Prema savetima dermatologa, pre venčanja je bolje držati se svoje ustaljene kozmetičke rutine nego isprobavati novu. Uvek postoji mogućnost da na neki proizvod dobiješ alergijsku reakciju koja može rezultirati oticanjem ili crvenilom, a to ti sigurno nije u planu.

5. Samopotamnjivanje sprejem

Spray tan je super alternativa u klasičnom solarijumu gde u vrlo kratkom roku možeš dobiti osunčani ten. Ipak, postoji šansa da ti nijansa tena neće odgovarati pa bi svakako trebalo da odeš na probni tretman. Pre toga svakako napravi piling kako bi ti se boja što bolje primila, a sam tretman obavi barem dva dana pre venčanja kako ne bi rizikovala da će ti se boja preslikati na venčanicu.

6. Detoks i mršavljenje

Ako ti je pre venčanja imperativ izgubiti koji kilogram, počni dijetu na vreme. U poslednjoj nedelji biće ti svaka kalorija važna - to su naporni dani kad ti treba i snage i koncentracije. Ako si gladna, mogla bi da osećaš slabost, a i pojačanu nervozu, a to ne treba ni tebi ni nikome u tvojoj blizini. Nemoj preskakati obroke i podvrgavati se strogim dijetama jer niko ne želi mladu koja pada u nesvest.

Izvor: Miss7