Trajni lak je sjajan izbor jer traje i do tri nedelje; nokti su uvek uređeni, a ruke lepe. Mana: moraš ići u salon da ti srede nokte što košta i vremena i novca, a i da ti lak skinu. A često se poklopi da se lak do kraja uništi baš kad nemaš vremena odlaziti na manikir ili je veče ili vikend pa ništa ne radi pa se pitaš zašto si ga uopšte i stavila. Ako je situacija kritična i stvar hitna, čak i trajni lak možeš ukloniti kod kuće, sama. Evo uputstva, a i saveta stručnjakinja koje u svojim salonima svojim klijentkinjama već dugi niz godinama rade trajni lak.

1. Nežno poliraj gornji sloj laka 

Veoma pažljivo i nežno, pomoću turpije otklanjaj gornji deo laka. Moraš paziti da ne oštetiš kožicu i kožu oko nokta. Uvek koristi turpiju s glatkom stranom, nikad s oštrom. Tako se skida gornji deo trajnog laka, a zatim uzimaš aceton za nokte. 

2. Zamotaj nokte u foliju 

Uzmi vatu i natopi je acetonom, zatim stavi na nokat i omotaj folijom.Taj postupak uklanja u potpunosti trajni lak s noktiju. To drži na noktima 10 do 15 minuta

3. Ukloni jastučiće od vate i folije 

Ne brini ako se gel nije skinuo u potpunosti, ako je ostao mali deo. To je sasvim normalno. Sad će biti mekani i moći će se lako skinuti s tankim štapićem ili potiskivačem zanoktica. 

4. Nokte treba hraniti uljem i obnavljati 

Tvoji nokti bit će vrlo osetljivi nakon trajnog laka i acetona, stoga se pobrini da im daš adekvatnu negu. Da bi nokti bili zdraviji i da bi se oporavili potrebno je ulje. Osim što neguje tvoje nokte, sprečava i nastanak zanoktica. Nakon što se ulje osuši uzmi kremu za ruke te uživaj u prirodnoj lepoti i nezi svojih noktiju. 

Izvor: Miss7