Kada govorimo o mejkapu, postoji nekoliko ključnih proizvoda koji su neophodni za postizanje savršenog besprekornog izgleda. Uz standarde kao što su puder, kvalitetna maskara i ruž, još jedan proizvod nametnuo se kao favorit bez kojeg jednostavno ne možemo.

Rumenilo je jedan od onih proizvoda koji imaju apsolutno svi, pa čak i oni koji ne preferiraju šminkanje u velikoj meri. Iako je zapravo vrlo jednostavan za nanošenje i korišćenje, sitne greške uvek pronađu svoj put do površine. U nastavku smo izdvojili one najčešće, pa ako se prepoznate u nekim, izbacite ih što pre iz svoje mejkap rutine.

Jedna od najčešćih grešaka prilikom nanošenja rumenila je pogrešna boja. Iako vam se možda čini da sa bojom rumenila ne možete pogrešiti, ovaj proizvod je ipak potrebno birati po tonu kože a zatim ga prilagoditi godišnjem dobu.

Osim boje, važno je i kako nanosite rumenilo, odnosno čime. Kako biste proizvod naneli ravnomerno i precizno, potrebno je da imati posebnu četku čije su dlake guste i nakošene. Nakon toga, laganim pokretima aplicirajte na lice te pazite da obe strane budu jednake.

Ono na što takođe treba da obratitie pažnju jeste mesto nanošenja rumenila. Naime, rumenilo nanosite na jagodice, nikako ispod ili iznad jer ćete time postići neprirodan izgled.

Poslednja stavka o kojoj morate da vodite računa je "blendanje" proizvoda. Potrebno je da temeljno blendate rumenilo do onog trenutka kada se u potpunosti ne stopi s kožom, te presijava onoliko koliko je potrebno da imitira prirodno rumene obraze.

Izvor: Fashion.hr