Htele to da priznamo ili ne, mnoge od nas su postale prave zavisnice od moćnog styling aparata - pegle za kosu. Čak i one žene koje imaju kristalno ravnu kosu, ne mogu bez prese zbog ubeđenja da je kosa potpuno drugačija pod njenom moći.

Koliko puta ste pomislile da frizer potpuno drugačije ispegla kosu od vas iako koristite potpuno isti princip? Otkrivamo vam o čemu se radi i donosimo vam savete kako da svoju kosu izravnate poput pravih profesionalaca.

1. Dijagonalne sekcije

Sigurno niste obratile pažnju na to da frizeri uzimaju dijagonalne sekcije kose prilikom peglanja, jer tako dobijaju ispolirani finiš, uz očuvanje pokreta u kosi. Ako kosu delite horizontalno, dobićete ravne i spljoštene „listove“ koji padaju jedan preko drugog. S druge strane, dijagonalne sekcije (poput onih koje frizeri uzimaju za šišanje), stvaraju delove koji padaju pod uglom, tako da se pokreću i deluju lepršavo.

2. Niska temperatura, a spori pokret

Velika zabluda žena je u tome što se vode mišlju da je efekat veći sa većom temperaturom. Potpuno netačno! Umesto visoke temperature i brzog pokreta, radije primenite tehniku niske temperature i sporog pokreta. Spor prelazak pegle na niskoj temeperaturi će pružiti ravnomernije rezultate jer dozvoljava da se vrelina rasporedi mnogo temeljnije kroz ceo pramen kose.

3. Peglanje ka unutra

Poželjno je da peglom kreirate blagu zakrivljenost kose ka unutra, poput obrnutog slova C. Koristite češalj kojim ćete navoditi peglu, kako biste krerali taj zavijen oblik kose ka unutra. To daje prirodniji efekat, zatvara kutikulu, dok ujedno stvara pokret u kosi.

4. Početak je od pozadi

Ovo će vam biti jedan od najkorisnijih saveta kada je reč o peglanju kose. Uvek počnite sa peglanjem kose od zadnjeg dela i idite ka prednjim. Ako želite više volumena u kosi, odignite kosu od korena dok je peglate.

5. Završni proizvod kao ključ uspeha

Zašto nam kosa uvek bolje izgleda posle peglanja kod frizera? Zato što vas nikad ne puste bez završnog dodira u vidu leave-in holding spreja. Ako planirate da vam kosa bude ravna duže od jednog dana, onda obavezno nanesite neki proizvod koji će zadržati oblik i sprečiti uvijanje. Svakako izbegavajte proizvode koji sadrže teška ulja i silikone, jer mogu otežati kosu. Poneki špric najlaganijeg laka za kosu ili shine spreja će biti sasvim dovoljni!