Budući da se možemo složiti kako nas je jesen sustigla, krajnje je vreme da to u celosti prihvatimo te garderobu, ali i beauty rutinu prilagodimo trenutnoj situaciji. Jesenji period karakteriše promenjivo vreme, stoga raspuštena kosa i nije najbolji izbor, ali srećom postoje sjajne opcije koje izgledaju jednako atraktivno, a vrlo su jednosatne i praktične za kreiranje.

Kao što smo spomenuli, iako jedna od najdražih, raspuštena kosa možda i nije najbolji izbor kada govorimo o kišovitom jesenjem vremenu, stoga ono što predlažemo je da se odlučite za polupodignutu kosu. Reč je o polurepu koji je izuzetno praktičan i jednostavan, ne iziskuje puno vremena, a izgleda neizmerno šarmantno. Ono što posebno volimo kod ove frizure činjenica je kako najbolje izgleda u messy varijanti, što kišno vreme posebno voli, pa primetite li da vam svaka ‘dlaka nije na svom mestu’ nimalo se ne uzrujavajte jer upravo to je ono što ovoj frizuri daje poseban šarm. Osim polurepa, možete se odlučiti i za varijantu s mini punđicom te je ukrasiti najdražom maramom ili trendi ukosnicama.

Titula apsolutnog kišnog klasika bez imalo razmišljanja pripada punđi. Ova frizura toliko je omiljena da postoji mali milion varijanti na koji način ju možete stilizovati kako bi bila drugačija i posebna. Budući da govorimo o jednostavnim i brzim dnevnim frizurama, messy varijanta je i u ovom slučaju nepogrešiv izbor, a baš kao i kod polurepa, odnosno polupunđice, možete je upotpuniti detaljima koji će najbolje opisati vašu ličnost. Što se tiče tipa punđice, potpuno je svejedno birate li onu visoku ili nisku jer obe varijante ne zahtevaju puno posla, a kreiraju savršen izgled. Kod ove frizure izuzetno je šarmantno izvući nekoliko prednjih pramenova kako biste uokvirili lice i dodatno stvorili neobvezan messy izgled.

   

Poslednja frizura koju kiša obožava su pletenice. S ovom frizurom imate toliko mogućnosti stilizovanja, od punđe s pletenicama, obične i jednostavne pletenice, riblje kosti… Pletenice posebno volimo zato što odaberete li recimo one koje prate oblik glave te su pripijene uz teme, mogu trajati i do nekoliko dana, pa možemo zaključiti kako je definitivno reč o jednoj od najpraktičnijih frizura ako se nalazite u užurbanom periodu života koji vam ne dopušta puno vremena za bavljenje kosom. Iako postoje određene frizure s pletenicama koje je teško realizovati bez frizera, postoje i one koje zahtevaju tek malo vežbe i upornosti, no sve se isplati jednom kada kreirate praktičnu frizuru koja će trajati danima.

   

Izvor: Fashion.hr