Primena određenih tehnika feniranja može obezbediti kosi potreban volumen i održavanje željene frizure.

Za početak, sve što vam je potrebno je šampon za uvećanje volumena, regenerator za tanku kosu ili hidrantni balzam za suvu i kovrdžavu kosu. Osim toga, neophodni su vam fen, velika okrugla četka od prirodnih vlakana i samolepljive papilotne.

Priprema:

Nakon pranja, utrljajte u celu kosu losion koji će je zaštititi od dejstva toplote, a potom je pročešljajte. Skinite nastavak sa fena, zabacite kosu preko glave i sušite je od korena prema krajevima. Prekinite ovaj postupak kada je kosa 80% suva - tako ćete umanjiti štetno dejstvo toplote.

Uvijanje:

Podelite kosu na četiri dela - zadnji deo glave, na vrhu i sa obe strane glave. (Ukoliko imate vrlo gustu kosu, biće potrebno više delova.) Uvijajte svaki deo velikom samolepljivom papilotnom prema unutrašnjoj strani. Nemojte ih fiksirati šnalama jer će to prelomiti kosu i ostaviti vidljiv trag.  Ako imate šiške, pustite ih da slobodno padaju na čelo. Kasnije ćete ih posebno osušiti.

Oblikovanje:

Vratite nastavak na vrh fena. Uklonite jednu papilotnu i češljajte kosu sve vreme dok je sušite, vodeći računa da uvijate krajeve kose prema unutra. Ponovite isti postupak sa svakim odeljkom kose, kao i sa šiškama. Na kraju osušite kosu na vrhu glave. Kada budete povlačili četku prema krajevima kose poslednji put, uvijte pramen čvrsto i ostavite ga tako pri temenu (neka četka posluži kao krupni vikler). Sačekajte da se kosa ohladi, a zatim uklonite četku.

Jedino što vam preostaje nakon ovog postupka jeste da uživate u svom PUSH-UP efektu kao nikad do sada.  

Izvor: Ženskimagazin.rs