Često farbanje oštećuje vlasi, a kada i sunčevi zraci počnu da utiču, ova pravila nege morate da znate.

Sunce dodatno isušuje kosu i glavni je krivac da farba brže izbledi. Tokom leta potrebna je posebna nega koja će zaštititi kosu od svih negativnih uticaja. 

Ofarbana kosa ili pramenovi su zaista predivni, ali da bi takvi i ostali, moramo povesti računa o kosi. Ova tvrdnja se odnosi posebno na letnje vreme. Problem je, kada grane sunce, većina čini upravo suprotno i manje pažnje posvećuju kosi.

Uz ove savete kosa će vam biti u odličnom stanju:

Šampon bez sulfata je najadekvatniji

Nećete imati mnogo koristi od pranja kose redovno, ukoliko ne koristite pravi šampon. Kojem god tipu da pripada vaša kosa, šampon mora da bude bez sulfata. Ovaj tip šampona je idealan za negu farbane kose. Napravljen je na bazi nežnih formula, koje hrane kosu od korena do vrhova. Pored toga, ovakav šampon će očuvati boju i hidriraće kosu. Za dodatnu zaštiti izaberite šampon koji u sebi sadrži zaštitni faktor.

Hidratacija

Za hidrataciju, neophoda je odabir pravog balzama koji je prilagođen specifičnim potrebama kose. Pored toga, neophodno je da jednom nedeljno dodatno hranimo kosom maskom. Držite je na kosi što je duže moguće, a najbolje bi bilo da sa njom prespavate. Dobra maska koja će dubinski da hidrira kosu je kokosovo ulje.

Smanjite upotrebu pegle za kosu

Upotreba pegle i fena nikako ne prijaju kosi. Pored uticaja sunca i morske soli, pegla je najzaslužnija za oštećenje vlasi. Trudite se da je, barem, tokom leta ne koristite često.

Pranje kose

Ukoliko tokom leta, kosu perete svakog dana, na taj način čete je samo oslabiti i ona će izgubiti sjaj. 

Na kraju ostaje da vas podsetimo da su šeširi i kape najbolja fizička zaštita od sunca za kosu.

Izvor: Stil