Kupanje ne ostavlja vašoj frizuri šansu za pristojan izgled. Međutim, možda je ovo pravilo važilo sve dok nismo upoznali moderne načine da stilizujemo mokru kosu. Ove frizure su toliko jednostavne da možete da ih napravite pre, posle, pa čak i dok plivate. Bez zamršenih pletenica i grčkih frizura.

Otkrijte najjednostavnije frizure koje su idealne za mokru kosu.

Tri punđe

Pre dizajniranja, potreban vam je sprej za kosu. To će omekšati kosu nakon soli iz mora ili hlora iz bazena. Podelite kosu na tri dela. Zavrtite neuredne punđice od vrhova do korena kose i pričvrstite ih ukosnicama ili elastičnim trakama. Postizanje više punđica na različitim visinama će biti lakše nego skupljanje neposlušne kose u jednu visoku punđu. Pored toga, izgleda originalno.

Twist pletenica

Mokru kosu je teško vezati, zato koristite ovaj jednostavan način. Sakupite kosu u nizak rep i podelite je na dva dela. Okrenite svaki od njih u istom pravcu. Nemojte se plašiti da se kosa opušta. Ako sve uradite kako treba, dobićete pouzdanu i stilsku frizuru. Osim toga, kada skinete pletenicu, vaša kosa će biti u šik talasima.

Visoke punđice

Omiljena frizura iz najranijih dana detinjstva. Odvojite kosu i napravite dva visoka repa. Nakon toga ih lagano uvrnuti u dva pužića i učvrstiti ukosnicama. Lepota ove frizure je u tome što izgleda dobro u neobaveznoj verziji i glatko uglađenoj.

Pletenice „oko glave“

Verujte nam, ova frizura je mnogo lakša nego što izgleda. Nanesite regenerator na kosu i pustite da malo upije. Uzmite pramen na prednjoj strani, ispletite jednostavnu pletenicu i pričvrstite je malom gumenom trakom. Isto uradite sa druge strane. Zamotajte svaku pletenicu na suprotnu stranu i pričvrstite. Jedna pletenica treba da se nalazi ispod druge.

Niske punđice

Vratimo se na punđice, jer su frizure s njima jednostavne i vrlo lepe. Ovo je elegantna opcija koja će vam omogućiti da odete na zabavu direktno iz bazena. Na gornjem delu glave, napravite bočni razdeljak. Podelite kosu na dva dela, uvijte je u niske punđice i osigurajte gumenim trakama. Veoma je važno da glatko zagladite kosu. Dodajte neki fiksator ili lak.

Neobičan rep

Još jedna alternativa pletenicama, međutim, za ovu frizuru ćete morati da se snabdete gumenim trakama. Napravite nizak rep, zatim, stavite male gumene trake na svakih par centimetara. Nadamo se da razumete da je ova frizura za vlasnike guste i duge kose.

Zalizana kosa

Glatka, zalizana kosa sa mokrim efektom godinama nije napustila modne piste i crvene tepihe. Ali nigde ova frizura neće izgledati tako prirodno kao na plaži. Pogodan je za bilo koju dužinu i ne zahteva gotovo nikakav napor. Samo očešljajte kosu, a ako nanosite gel na kosu pre stilizivanja, onda efekat mokre kose neće nestati ni nakon sušenja.

Izvor: Ženskimagazin.rs