Održavanje plave kose, posebno tokom leta zahteva malo više napora.

Svi elementi sa kojima uglavnom dolazimo u kontakt u letnjem periodu (slana voda, hlor, UV zraci) mogu negativno uticati na našu nijansu kose, a posebno ovo važi za dame sa farbanom plavom kosom. Zato je potrebno da ispratite nekoliko pravila uz pomoć kojih ćete tokom čitavog leta uspeti da “sačuvate” kosu od mnogih faktora i zadržite boju koju ste napokon dobili.

Pogledajte o kojim pravilima je reč!

Izbegavajte direktno sunce

Zaštitite kosu isto koliko štitite i kožu jer i na nju utiče UV zračenje – dovodi do isušivanja kose i bledi boju. Zračenje kosu može učiniti previše žutom, što nikako ne želimo. Nosite šešir ili nanesite zaštitne sprejeve!

Pametno perite kosu

Previše često pranje kose, pogotovo kada je svetlija, može ukloniti prirodna ulja i isprati boju mnogo brže. Tome se možete suprostaviti  tako što ćete nanositi manje šampona, a više regeneratora. Najbolje bi bilo da u rutinu uključite baren jednom ili dva puta nedeljno duboku negu sa maskama, kako biste oporavili kosu.

Zamenite glavu tuša

Uzmite u obzir i investiranje u glavu tuša sa filterom koji će smanjiti upotrebu tvrde kose. Neprečišćena voda sadrži minerale koji će oksidirati vašu boju i učiniti je žutom. Ovome takođe potpomaže i ispiranje kose hladnom vodom.

Pazite na hlor

Pazite da zabava na bazenu ne pretvori vašu boju kose u zelenu! Ovo ćete sprečiti tako što ćete kosu pre ulaska u bazen, pokvasiti filtriranom vodom. Na ovaj način će upiti više čiste vode nego one iz bazena, pa samim tim hlor neće uspeti da joj izmeni boju.

Isprobajte tretman “glazure”

Da biste fiksirali boju i sprečili bledenje i diskoloraciju, zakažite tretman glazure kod vašeg frizera. On ne sadrži amonijak niti peroksid i neće uticati na vašu boju. Dobićete samo sjaj i dodatnu zaštitu!

Izvor: Ženskimagazin.rs