Kovrdžava kosa definitivno je tip koji zahteva nešto više nege želite li imati lepu i postojanu frizuru. Dolaskom toplih dana, telo nam se sve više znoji, a samim time kosa poprima teksturu koja može izgledati vrlo neatraktivno, pa nije retkost posegnuti za beauty proizvodima koji će sve vratiti na svoje mesto.

View this post on Instagram

A post shared by ✨Quigley ✨ (@officiallyquigley) on May 21, 2019 at 12:52pm PDT

Iako se danas mogu pronaći zaista sjajni proizvodi za negu kovrdža, ponekad se najboljima pokažu oni koje imamo kod kuće. Naime, u letnjim mesecima kosa je izložena suncu i soli, što posledično znači da postoji velika šansa za oštećenjem, pa dodatno tretiranje agresivnim proizvodima definitivno nije nešto što želimo. Kako biste izbegli izlaganje kose štetnim hemikalija, ali je istovremeno maksimalno oblikovali, postoji jedan vrlo jednostavan, a učinkovit recept za izradu spreja koji može biti gotov u svega nekoliko trenutaka. Potrebne sastojke zasigurno već sada imate u kuhinji, a radi se o:

-2 kašičice gorke soli

-2 kašičice obične soli

-malo aloe vera gela

-nekoliko kapi bademovog ulja

-eterično ulje po želji 

-šoljica tople vode

Sve sastojke potrebno je promešati te usuti u bocu sa špricom, a ako nemate pri ruci ovaj tip ambalaže, tečnost slobodno nanesite na dlanove te prođite kroz kosu. Ovaj prirodan sprej namenjen je svima s kovrdžavom kosom koji je žele dodatno stilizovati, oblikovati te podariti volumen, a odličan je i za one s poluvalovitom kosom jer kreira utisak kovrdža sa plaže. Ovaj sprej osim što će stilizovati kovrdže, hrani, ali i hidrira kosu, pa se u svakom slučaju radi o boljem izboru od kupovnih proizvoda.

 

Izvor: Fashion.hr