Mnoge žene ujutro troše dragoceno vreme na nameštanje frizure.

Ipak, često uprkos svim uloženim naporima, kosi jednostavno nema pomoći, a loša frizura lako kvari i najlepši dan. To vam se više ne mora događati jer imamo tri super trika za ustajanje iz kreveta sa već nameštenom savršenom frizurom zbog kojih ćete imati više vremena za uživanje u omiljenim jutarnjim ritualima.

1. Probudite se sa kovrdžama

Ako se želite probuditi sa talasima koji neće splasnuti pre nego što izađete iz kuće, isprobajte ovaj trik: dok je kosa još vlažna, nanesite malo pene, zatim je smotajte u četiri punđice i tako lezite u krevet. Što su punđe čvršće, to će kovrdže biti sitnije, a za kakve god se odlučili, kosa će ujutro, kada je raspustite, delovati puno prirodnije nego nakon pletenica.

2. Dodajte kosi volumen

Ako imate ravnu tanku kosu i želite joj dodati malo volumena, u pomoć vam priskače takozvana "krafna" gumica za oblikovanje punđe. Dok je kosa još vlažna, svežite je u veliku punđu i tako lezite. Ujutro raspustite kosu i uživajte u njenom volumenu.

3. Svila za svilenkastu kosu

Ako vam je kosa suva, tanka i oštećena, vreme je da zamenite pamučne jastučnice svilenima. Ovo možda zvuči malo snobovski, ali zaista deluje i kosa ujutro izgleda mnogo lepše. Kada spavate na svili, kosa ostaje mekana, hidrirana i ne zapetljava se.

Izvor: Index.hr