Da li sanjate o zlatnim pramenovima u kosi?

Ove četiri domaće metode pomoći će vam da dobijete prirodni efekat sunčevog sjaja i predivnu plavu nijansu bez uništavanja vaše kose!

1. Losion od kamilice

Kamilica je klasik u brizi za plavu kosu - i jedan od najpopularnijih načina da se osvetli vaša kosa. Pripremite biljni čaj -  prelijte kamilicu kipućom vodom a kada se skuva, prelijte opranu kosu ohlađenom esencijom. Ostavite da se osuši i isperite. Ponovite ovaj tretman nakon svakog pranja kose - dok ne postignete željeni efekat.

2. Limunov sok

Istisnite sok od jednog limuna i dodajte oko 6 kašika vode. Zatim nanesite na suvu kosu. Držite na glavi nekoliko sati, a zatim operite. Ponovite ovaj tretman narednih nekoliko dana. Konačni efekat zavisi od stanja vaše kose. U posvetljavanju kose sa limunom pomoći će vam sunce, što će ubrzati celi proces.

3. Maska rabarbare

Izrežite tri stabljike rabarbare na male kocke i sipajte dve šolje vode ili belog vina. Kuvajte na laganoj temperaturi oko 30 minuta, zatim ostavite da se ohladi i procedite. Ako želite da dobijete gušću konzistenciju, pomešajte masu sa belom glinom. Nanesite je na kosu i pustite da odstoji oko 20 minuta, zatim temeljno isperite. Maska sa rabarbarom će vam omogućiti da dobijete toplu bakarnu boju. Može se koristiti i za obojenu kosu kanom.

4. Posvetljavanje medom

Pomešajte jednu kašiku meda, 1 kašiku soka od limuna i 1,5 kašike bilo koje guste maske za kosu (ili regeneratora). Nanesite masku na opranu kosu i pokrijte kapom. Nakon 20-30 minuta, isperite vodom.

Izvor: Ženskimagazin.rs