Trendovi iz devedesetih proteklih godina doživljavaju veliki modni povratak kojem se, izgleda, još uvek ne nazire kraj. Ove sezone poseban fokus je na frizurama koje su obežile taj period, a u modu ih vraćaju poznate trendseterke. Jedna od njih je Margot Robbie koja nas je na filmskom festivalu u Kanu podsetila na frizuru koju su sigurno mnoge od vas obožavale u detinjstvu. Lepa glumica raspustila je kosu i uokvirila lice s nekoliko tankih nedovršenih pletenica, a ova istovremeno jednostavna i efektna frizura savršena je za nadolazeće leto te je i jako laskava.

Još jedna jednostavna i laskava retro frizura koju mnoge slavne dame ove sezone obožavaju je konjski rep ili punđa u kombinaciji s nekoliko raspuštenih pramenova koji uokviruju lice.

Nostalgiju na devedesete budi i frizura kojom nas je nedavno oduševila glumica Elle Fanning, a radi se o kikicama ili kečkama.

Nezavisno od toga kako ih zovete, sigurno ste ih u detinjstvu obožavale, a sada i službeno više nisu rezervirane samo za devojčice pa ih slobodno možete ponovo napraviti.

Devojčice više nisu ni jedine kojma je dopušteno nositi takozvanu palmicu na vrhu glave, a jedna od prednosti ove retro frizure je trenutni facelifting učinak.

Izvor: Index.hr