Konjski rep, punđa, kratka kosa: popis frizura je dugačak i većina žena favorizuje jedan određeni stil kojem je obično verna godinama.

Ali, jesi li se ikada pitala kako se tvom partneru sviđa tvoja frizura?

U anketi jednog beauty-portala su muškarci odgovarali na pitanja o ženskim frizurama, odnosno otkrili su koje frizure uopšte ne vole. Naravno, uvek je najbitnije da se neka frizura sviđa nama, bez obzira na mišljenje muškarca, ali bilo je zanimljivo videti reakcije suprotnog spola...

1. Undone-look 

Žene vole takozvanu razbarušenu frizuru - jer je nekkomplikovana: malo se protrese kosa, stavi se eventualno malo suvog šampona i evo nam frizure koja izgleda kao da smo upravo izašle iz kreveta. Kod muškaraca takva frizura ne prolazi baš najbolje - dobila je mršavu trojku u kategoriji seksepila.

2. Pixie-cut frizura

Možda je problem u tome da se muškarci boje da im je žena sa kratkom kosom konkurencija, pa je zato pixie-cut završio na samom dnu glasanja. Većina muškaraca preferira dugu kosu kod žena.

3. Half Bun

Ova jednostavna frizura zapravo je kovanica od reči "Half" (pola) i "Bun" (punđa). Radi se o već viđenoj frizuri polu-podignute kose koja sada ima novo lice jer je podignuta na sam vrh glave. Posebno mlađe žene vole ovu frizuru koja se može napraviti za nekoliko sekundi. Međutim, muškarci misle drugačije.

- Izgleda poput pokušaja da napraviš nešto od kose, a nemaš pojma kako to ide - glasilo je objašnjenje ispitanika. 

4. "Stroga" pletenica

Strogo i čvrsto vezana kosa u pletenicu stavlja crte lica u prvi plan. Uprkos tome nije dobro prošla u anketi. Muškarci je ne smatraju kreativnom, a ni lepom. Osim toga, žene sa repom ocenili su kao vrlo rezervisane i suzdržane. 

5. Punđa

Kao i pletenica, ni punđa ne spada u omiljene frizure kod muškaraca. Punđa izgleda preozbiljno, objasnili su muškarci. Osim toga, boje se da je dotaknu, kako ne bi nešto pokvarili. 

Izvor: Miss7