Gotovo svaka žena ima jutarnji i večernji ritual čišćenja lica, ali koliko nas bi se ikada setilo da očisti kožu glave?

Ako osećate da vas teme svrbi, osećate neku težinu, a šamponi vam ne pomažu, to i ne treba da vas čudi - verovatno su vam pore začepljene od sebuma, prljavštine i naslaga preparata za stilizovanje kose.

Malo smo istraživali i pronašli jednostavan način da očistite začepljene pore na koži glave, zbog čega će se rast kose neverovatno ubrzati.

Sve što vam je potrebno jesu tri tablete aktivnog uglja i malo običnog šampona. Tablete izdrobite pomoću kašike, pomešajte sa šamponom i ovom mešavinom istrljajte teme. Nakon toga, operite kosu, kao i obično.

Foto: Shutterstock

Fenomenalne rezultate ćete videti već nakon mesec dana, a proces čišćenja pora trebalo bi ponavljati bar jednom nedeljno.

Isti efekat dobićete i ako umesto aktivnog uglja upotrebite morsku ili kuhinjsku so. Morsku so takođe treba usitniti pre upotrebe, a u slučaju soli ne treba da koristite šampon. Ako imate suvu kosu, so pomešajte sa kašikom biljnog ulja.

Napomene: Mešavina sa ugljem ne odgovara veoma svetloj i sedoj kosi, jer se boja aktivnog uglja teže ispira. Ako imate osetljivu kožu glave, umesto uglja i soli koristite šećer.

Kombinacija sa šećerom odgovara svim tipovima kose.

Izvor: Stil