Možda se trenutno ne odmaraš na nekoj prekrasnoj plaži našeg Jadrana, nego si zapela na poslu, no to ne znači da na svoje radno mesto ne možeš uvesti malo letnje atmosfera. Bilo bojom tena, bilo zanimljivim sandalama ili možda opuštenom letnjom frizurom. Zaista,  ko može odoleti divnim letnjim talasima? Često puta se dogodi da letnja frizura, okupana suncem i morskom solju u gradu ne funkcioniše i u umesto da se probudimo s hrpom divnih talasa, naša kosa postaje hrpa slame. Osim ako ne isprobaš nešto od ovoga: 

Pletenice - naravno, ništa bez pletenica ako bez morskih pomagača, sunca i soli, pokušavaš dobiti predivnu letnju frizuru. Najbolji izbor je regenerator koji se ne ispira, nakon čega se kosa osuši da ostane blago vlažna.Takvu kosu još dodatno isprskajte sea salt sprejem. Zatim napravi klasične velike pletenice sa svake strane. Prespavaj, i sledeći dan se probudi s prekrasnim prirodnim talasima koji su dobili volumen zahvaljujući pletenicama.

Pužići - Ako se kosa podeli u nekoliko sekcija i zarola u male pužiće, dobiće se mekši i drugačiji talasi nego kao pri izradi pletenica. Početni postupak je isti: kosa se opere, ostavi se leave in regenerator, te se kosa osuši do 80 posto. Zatim se kosa podeli na dva dela, s time da kosa mora biti pažljivo odvojena od temena, što nije slučaj kada se slažu pletenice. I kada se konačno ujutro kosa raspusti, dovoljno je frizuru malo fiksirati sprejem.

Visoka punđa - Ovaj trik su znale i naše bake i mame. Da bi se stvorili savršeni talasi uz visoku punđu, kosa se osuši do pola. Ostavi se blago neprosušen donji deo kose koji se rola u punđu, te se pre izrade punđe nanosi lagana pena koja sprečava da se kosa previše opusti. Nakon što se punđa zamota, dobro je kosu dodatno učvrstiti trakom i ukosnicama. Ujutro raspusti rep, prebaci kosu napred i lagano razbaruši od temena te za dodatan efekt - još pri vrhovima zakovrdžaj kosu uz pomoć pegle za kosu ili figara.

 Izvor: Miss7