Sigurno vam se barem jednom dogodilo da niste zadovoljni onim što je frizerka napravila vašoj kosi ili što ste vi sami pokušali izvesti u kućnoj varijanti. Ali ako je problem u nijansi koju ste neočekivano dobili, ne trebate paničiti - postoji čak nekoliko načina za spasavanje situacije.

Ako je boja presvetla

Ovo je situacija koja se najlakše rešava. Kako biste popravili stvar, kosu jednostavno ponovno obojite. No da biste izbegli nepotrebna oštećenja kose, odaberite boju koja je tek nijansu ili dve tamnija od dobijene i držite je pola preporučenog vremena.

Ako je boja pretamna

Kod ovog problema bi vam mogla pomoći soda bikarbona. Naime, ako vam se nova boja ne sviđa jer je tamnija od one koju ste želeli, jednostavno odmah nakon bojenja kosu operite šamponom u koji ste umešali kašičicu sode bikarbone. Nanesite smesu na kosu i ostavite da deluje otprilike pet minuta te je potom dobro isperite.

Ako vaša kosa ima narandžast odsjaj

Narandžast odsjaj često je rezultat posvetljivanja kose, a rešenje ovog problema krije se u ljubičastom prelivu.

Ako vaša kosa ima zelen odsjaj

"Zelena" kosa je rezultat prečestog bojenja, a ako vam intenzivne maske za kosu ne poprave stvar, pokušajte na kosu naneti kečap. Da, dobro ste pročitali. Ostavite ga da deluje nekoliko minuta te nakon toga dobro operite kosu. On bi svojom crvenom bojom trebao neutralizovati zelenu.