Ono što je popularno na Pinterestu, obično postane hit i u stvarnom životu, a poslednji trendovi na ovoj društvenoj platformi predviđaju godinu smelihfrizura.

Prema najnovijim statistikama, broj pretraživanja pojma "baby bangs", odnosno "kratke šiške", porastao je za 51 odsto pa s razlogom možemo da poverujemo da će to biti najpopularnija frizura ove godine.

Kladimo se da je svaka od vas kao mala barem jednom neutešno plakala zbog prekratkih šiški koje je frizerka (ili mama) u brzini odsekla, a sada će baš takve biti neviđeni hit.

Nagloj popularnosti ove ne baš laskave frizure uveliko su doprinele slavne dame, poput Bele Hadid i Eme Votson, koje su je nosile još prošle godine.

Trend je najavila i revija modne kuće Miu Miu na Nedelji mode u Parizu na kojoj su sve manekenke imale, pogađate, kratke šiške!

Koliko kratke treba da budu, nije definisano, važno je samo da ne prelaze preko obrva, a ne treba da budu ni ujednačene. Pozitivna strana ovog trenda jeste što je dostupan svima, jer dužina ostatka kose nije bitna.

Ipak, upozoravamo vas da ovo definitivno nije frizura koja stoji svima, pa se pre šišanja, obavezno posavetujte s frizerom.

Izvor: index.hr