Tokom letnjih dana kosa je problem svake žene - ako ste prirodno kovrčave, kosa će vam biti suva, a ako imate ravnu, izgledaće poput metle. A, frizer definitivno nije opcije jer nema smisla svako veče, nakon celodnevnog kupanja, trčati u frizerski salon, isto tako da plivate a da ne pokvasite kosu...

Ovog leta u modi je frizura koja deluje kao da ste tek izašli iz vode. Kosa zapravo nije mokra, ali tako deluje, zato se i zove wet look... Ovu frizuru smo često imali prilike da vidimo na modnim pistama za leto, kao i za zimu. A videli smo je i na nekoliko poznatih dama.

Naime, postoji nekoliko saveta za nošenje ovog izgleda tokom vrućih letnjuh dana, a mi vam otkrivamo nekoliko...

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on Jun 5, 2016 at 7:47am PDT

# Ova frizura najidealnija je za noćni provod jer izgleda seksi i atraktivno. Izbegavajte je na poslu i tokom dana jer bi mogla delovati prljavo i prenapadno.

# Nosite je uz jednostavnu i elegantnu odeću. Ne kombinujte je uz odeću sa dezenima, kao ni intenzivnim bojama. Jednostavna odeća idealno će upotpuniti ovu jednostavnu frizuru i istaći vaše lice.

# Neka vam i make up bude jednostavan i bez previše boja. Ako ipak želite koristiti boje, koristite ih samo na jednom mestu, očima ili usnama, nikako ne na oba. Preporučujemo lagani smokey eyes i ruž za usne u boji mesa ili lagano narančastoj.

# Uz ovakvu frizuru obavezno istaknite obraze. Kako vam je kosa pozadi, lice vam je otvoreno i u prvom planu, stoga je najvažnije da istaknete obraze što će zaokružiti vaše lice.

# Kosu pokvasite, a kako bi zadržali wet izgled stavite ili gel ili vosak. Nemojte preterivati s nanošenjem kako vam kosa ne bi na kraju izgledala masno.

Izvor: wall.hr