Pripreme: Očistite nokte sredstvom za skidanje laka. To će ukloniti eventualne ostatke prethodne boje, ali i masnoću i drugu nečistoću koja bi mogla da učini da se novi slojevi laka brže iskrzaju.

Tehnike:

1. Nanesite tanak sloj zaštitnog bezbojnog laka. To če čvršće vezati za nokat slojeve boje i tako zadržati lak duže na noktima.

2. Zatim, nanesite dva sloja laka u boji. Pre mazanja, očistite četkicu o ivicu bočice. Kada je u pitanju manikir važi pravilo – da je manje više, zato nemojte nanositi debele slojeve laka. To može stvoriti ružne mehuriće na noktima.

3. Da bi van ruka bila mirna dok nanosite lak, postavite lakat na sto. Lak namažite u tri poteza (prvo po sredini, a zatim sa strane), vodeći računa da zanoktice ostanu čiste.

4. Posle drugog sloja, nanesite malo laka i na ivice nokta, kako biste sprečili krzanje (jasan znak da previše kucate poruke). Držite četkicu vertikalno i razmažite malu količinu laka duž ivice.

5. Finiširajte sve poslednjim slojem bezbojog laka koji će dodati sjaj noktima. Sušite ih fenom – dva minuta toplim vazduhom i još tri minuta hladnim vazduhom.

Ako se ipak iskrza – stavite malo odstranjivača laka na štapić za uši i pređite preko dela koji se iskrzao da bi ste ublažili ivice. Zatim prefarbajte.