Nikad ne idite u krevet sa šminkom.

Bez obzira na to koliko ste iscrpljeni i koliko je sati – uvek, ali uvek skinite šminku pre spavanja. Ova navika vašu kožu održaće lepom i svežom, a ujedno će i sprečiti umoran izgled i začepljene pore.

Šminku skidajte pažljivo i nežno.

Koža oko vaših očiju je najtanja i najosetljivija što znači da bi je grubi potezi i trljanje trajno oštetili. Šminku skidajte mekanom vatom koristeći lagane pokrete, a pobrinite se da sredstvo za skidanje šminke bude umirujuće i nežno za kožu, ali i da sadrži vitamine poput B5 i E.

Ne zaboravite na vodu!

Od ujutru kada se probudite pa sve dok ne legnete u krevet, vodite računa da unosite dovoljno vode u organizam. I ne samo kad ste u teretani ili osećate žeđ (budući da ste tad verovatno već dehidrirani). Spoljašnja i unutrašnja hidratacija ključna je za zdravlje kože.

U dnevnu rutinu ubacite serum s antioksidansima.

Smatrajte to nežnim i prirodnim tretmanom protiv starenja. UV zračenje utiče na vašu kožu i kad koristite kremu sa zaštitnim faktorom, ali serum s vitaminima poput C i E ispod kreme za lice dodatno će zaštititi vašu kožu i sprečiti preuranjeno stvaranje tamnih mrlja i bora.

Svakodnevno koristite kremu za lice s kremom za sunčanje.

Onih pet minuta na suncu dok trčite u prodavnicu možda ne deluju tako strašno, ali s vremenom se na onih pet minuta od prošloga dana dodaje novih pet minuta svakoga dana i to, verujte, ostavlja trag na koži. Zato, 365 dana u godini, bez obzira na godišnje doba, namažite kremu sa zaštitnim faktorom 15 ili više, a tek onda nanesite šminku.

Uvek spavajte na čistom jastuku.

Jastučnice vrlo brzo skupljaju bakterije, prljavštinu, prašinu i mrtve ćelije kože. Zato, okrenite jastuk na drugu stranu nakon nedelju dana i menjajte jastučnicu svaka dva-tri dana kako biste sprečili začepljenje pora.

Potpuno izbegavajte solarijum.

Odlazak u solarijum, čak i samo nekoliko puta, može imati nepopravljive posledice na vašoj koži poput oštećenja DNK na ćelijama. Uz to, rizik od melanoma povećava se za čak 59 posto i raste svakim korišćenjem solarijuma. Drugim rečima, žene koje žele da postignu savršen ten u potpunosti bi trebalo da izbegavaju tamnjenje.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani.