Stroge, jake konture, kao i teška šminka postale su prošlost. Trenutno su u trendu ekološki prihvatljive ambalaže i prirodni sastojci uz pomoć kojih se lako može postići savršen "no makeup" mejkap look. Kako biste svakodnevno istakli najbolje crte svog lica, ali opet izgledali kao da ne nosite ni trunku šminke, sledite savete poznate kozmetičarke  Amande Vilson Kkoja je  osmislila tehniku za ovaj prirodan izgled.

Fokusirajte se na bazu

Ono što je najvažnije za prirodan mejkap jeste redovna nega kože. To je i prvi korak ovake rutini, a drugi je nanošenje tankog sloja tonirane ili BB kreme na celo lice, kako biste ujednačili ten. Na izraženije nedostatke prstom utapkajte korektor u nijansi svog tena. Ukoliko imate masnu kožu T-zonu tretirajte transparentnim puderom u prahu, a na ostatak lica nanesite kremasti bronzer utapkavajući ga blenderom po koži.  Suptilan highlighter utapkajte prstima na vrh nosa, bradu i ispod obrva. Po potrebi na obraze nanesite malo kremastog rumenila u breskvastoj nijansi kako biste licu dale malo boje. 

Razbarušite obrve

Tankom olovkom iscrtajte dlačice koje vam nedostaju i zatim ih pročešljajte četkicom za obrve sa čekinjama poput onih koje poseduju četkice maskare. Preko ovako našminkanih obrva nanesite gel za učvršćivanje i osigurajte volumen istih tokom celog dana.

Koristite smeđu maskaru

Kako bi vaše oči izgledale toplije i prirodnije, ne bi bilo loše da isprobate maskaru u smeđoj boji. Nanesite samo dva sloja  da biste izbegli veštački look.

Hidrirajte usne

Idealan proizvod za prirodan mejkup je negujući balsam u boji. Osim što će pružiti vašim usnama potrebnu hidrataciju, daće im i malo boje, ali i dalje zadržati šminku neutralnom i prirodnom. 

Izvor: Index Rouge