Ukoliko ste u potrazi za lakom koji nije previše #summer, ali koji je i daleko od zimski varijanti, potražite rešenje u mat dizajnima. Mat manikir najviše pohvala dobiće u jesenjoj sezoni koja sledi i zato vam pomažemo da izaberete najlepše.

Iako su, logično, mat lakovi za nokte bez sjajnog završetka, to ni slučajno ne znači da su dosadni!

Bilo da su oni i inače vaš jedini izbor pri lakiranju ili pak tek započinjete sa njihovim korišćenjem jer želite da promenite vašu rutinu koja uključuje blistave formule lakova za nokte, sledećih osam nijansi najpametnija su opcija.

1. Lak boje irisa

Ova nijansa ljubičaste je odlična za jesen zbog dubine koju pruža. Idealna je za svaki podton kože.

2. Mat završni lak 

"Top coat" transformiše bilo koji sjajni lak u onaj mat teksture - zaista je magičan izum. Ukoliko ne možete da pronađete mat lak u nijansi kojoj želite, iskoristite ovaj proizvod da ga stvorite od bilo kog drugog. Aplicirajte ga na kraju, nakon baznog i osnovnog laka u boji.

3. Iskričav lak 

Iako određene formule izgledaju izuzetno "sparkly", tek kada se osuše i dobiju mat finiš, videćete da će tek poneka ljuspica ostati da svetluca. To može biti vaš poslednji korak, a moguće je dodati providni završni sjaj.

4. Kašmirovski teget lak

Zaljubljeni smo! Predivna ponoćna nijansa plave izgledaće kraljevski na vašim noktima. Bogata tekstura savršeno će kliziti te biti otporna i u samostalnom nastupu.

5. Klasičan crveni lak

Uložite u kvalitetan lak navedene nijanse koja je zaista za sva vremena. Ne strahujte da ćete biti dosadni - to se zove klasika. Za kompletan izgled, nanesite dva sloja.

6. Lak u morskoj plavozelenoj nijansi

Ukoliko ste se opredelili za mat verziju laka, ne mislite da boja mora biti monohromna. Budite malo hrabriji i pokušajte sa zadivljujučim letnjim nijansama uz izuzetno suptilnan šimer.

7. Drečavi lak

Jarki lak za nokte nije nužno sjajni. Odaberite koralno narandžastu varijantu poput Kendal i Kajli Džener za pravi statement manikir.

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on Jun 15, 2018 at 5:01pm PDT

8. Dubokoplava nijansa laka

Polumat eklektična navy nijansa izdvojiće vas iz mase.

Priredila: Natalija Knežević