Znamo svi da nam je važno da smo spremni i to od glave do pete za odlazak na godišnji odmor. Volimo da je sve na nama besprekorno kako bismo se u potpunosti opustili i uživali u svemu što nam nudi zasluženo besposličarenje.

Iako se trudimo da pomno odaberemo i isplaniramo i poslednje trenutke pre godišnjeg odmora, kao da nam uvek vreme nekako proleti i onda, dan pre odlaska na putovanje shvatimo da bismo trebali uraditi još mnogo toga. Kako bismo vam pomogli da pravovremeno napravite plan beauty obaveza, donosimo vam tronedeljni beauty vodič koji će vas usmeriti. Najbolje je da na kalendaru već sada evidentirate šta i kada bi trebalo uraditi kako biste izbegli situacije u kojima pred put shvatite da nešto niste završili.

Tri nedelje pre odmora: Piling tela

Nekoliko nedelja pre vašeg putovanja, pojačajte beauty rutinu. Stručnjaci savetuju da u svoju beauty rutinu uključite piling tijela. Pri tome, možete odabrati šta vam je najdraže. Da li je to piling (proizvod koji u sebi ima veće čestice), rukavica za tuširanje ili pak nežna četkica (poput one za pranje leđa)? Piling na bazi šećera ili soli jedan je od načina da maknete suve, mrtve ćelije sa kože i istu pripremite za nove izazove. Činite to dva do tri puta nedeljno, masirajući kožu blagim kružnim pokretima. Ako primetite crvenilo ili iritaciju, primenite nežnije pokrete, a ako i to ne urodi plodom, koristite rukavicu za kupanje. Nakon tuširanja nanesite hidratantnu kremu. Proizvodi koji sadrže sastojke poput jojobe i šećernih sirovina pružiće vam trajnu hidrataciju. I ne zaboravite da nanesete zaštitu od sunca na izloženu kožu. Kada ste na odmoru i provodite dan u kupaćem kostimu koristite kremu za sunčanje koja može poslužiti kao losion za telo. Dobra stvar je što tokom letnih meseci, koža ne zahteva duplu hidrataciju pa ćete odabirom kvalitetne kreme za sunčanje, uštedeti prostor u torbi. Više ćete mesta imati za laskave kupaće kostime koje ste upravo naručili!

Dva nedelje pre odmora: Pripremite svoju kožu 

Ništa ne govori „leto“ kao zlatna koža. Svi znamo da bismo prekomernoj izloženosti suncu trebali da kažemo veliko NE! Mnoge dame zbog toga, svoju kožu pripremaju s proizvodima za samotamnjivanje. Na tržištu je toliko proizvoda različitih brendova pa svako od vas može pronaći nešto za sebe. Iako su proizvodi za samotamnjivanje vrlo popularni i dalje bi trebalo da ih koristite pažljivo. Budući da će koža upiti boju i potencijalno, ostaviti iza sebe tamne pruge, pravilan piling je neophodan prvi korak ako se odlučite na spomenute proizvode. Ako ste se neposredno pre nanošenja proizvoda za samotamnjivanje istuširali, pazite da vam je koža potpuno suva. Nanesite laganu hidratantnu kremu na područja: oko lakta, kolena i gležnjeve i tek ste tada spremni za nanošenje proizvode. Koristite male količine, počnite s nogama i širokim, ravnim, kružnim potezima završite s rukama. 

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa) on Jun 1, 2018 at 2:46am PDT

Nedelju dana pre odmora: Uklonite dlačice

Uklanjanje dlačica bi trebalo biti pri vrhu vašeg spiska obaveza nedelju dana pre odlaska na more. Glatka će koža divno izgledati i momentalno ćete se i vi osećati bolje. Iako postoji mnogo načina uz pomoć kojih možete doći do glatke kože, uključujući laserske tretmane u kozmetičkim salonima, morate znati da se oni rade u tačno određeno doba godine, zahtevaju česte odlaske u salon kao i mnogo vašeg vremena, a da ne spominjemo i termin (što je ovih dana jako teško dobiti) na koji se čeka i mesecima. Kako biste izbegli stres koji vam zaista nije potreban pre odlaska na odmor, deli vas samo jedan korak kao i od bezbolne i dugotrajne depilacije. Naime, broj 1 proizvod za depilaciju je šećerna pasta. Za razliku od voska, ne skida zaštitni sloj kože već svojim šećernim zrncima radi blagi piling i zaglađuje kožu. Jedinstveni sastav i hladan način upotrebe idealan je za osobe s osetljivom kožom, proširenim venama ili ispucalim kapilarima. Zbog svojih lekovitih sastojaka umanjuje bol pri depilaciji te smiruje upalne procese i crvenilo kože. Tehnika nanošenja šećerne paste omogućuje uklanjanje dlačica već od 2 mm dužine. Nanošenje paste u suprotnom smeru rasta dlačica i uklanjanje u smeru rasta je tehnika depilacije koja dugoročno sprečava urastanje, upale i crvenilo. Redovitim korištenjem šećerne paste, korenje polako slabi, dlačice se proređuju, a vi ćete naredne 4 nedelje ponosno pokazivati svoju svilenkasto glatku i meku kožu.

Nastavak na sledećoj strani...