Da li ste dovoljno odvažni da poput bliznakinja Ami i Aje Suzuki ofarbate kosu u vatrenu pink nijansu? Čak i ako se ne pronalazite u ovom trendu imamo nekoliko ideja za vas...

Divlji “wet look”

Rizik: “Voda slabi vlasi kose i čini ih podložnim kidanju”, tvrdi njujorški frizer Stephen Thevenot. Sve popularniji wet look iz tog razloga može imati loš uticaj na vašu kosu.

Rešenje: Izbegavajte vodu pri pravljenju ove frizure, a kao zamenu za nju koristite gel. Kosu najpre začešljajte ka nazad, zatim nanesite gel celom dužinom prolazeći prstima kroz kosu kako bi baš sve vlasi došle u kontakt sa proizvodom.

Opasne krivine

Rizik: Ovi talasi izgledaju opušteno, ali vi nećete biti dok ih budete pravili. “Kada se kosa tretira presom ili figarom, njen protein (ključ za jake, zdrave vlasi) se troši, čineći da kosa gubi vodu, odnosno vlažnost”, kaže Damien Carney, kreativni direktor brenda Schwarzkopf Professional.

Rešenje: Pre stilizovanja, na kosu nanesite proizvod za zaštitu vlasi od toplote. Već imate vidljive tragove oštećenja? Jednom nedeljno uradite tretman za nadoknadu izgubljenih proteina (keratina, elastina i kolagena) i vratite svojoj kosi sjaj!

Otmene pletenice

Rizik: “Ukoliko su previše zategnute, pletenice mogu izazvati pucanje vlasi u korenu ili oštetiti folikule kose”, tvrdi Thevenot.

Rešenje: Radije se odlučite za opuštenije pletenice, ali i u tom slučaju utrljajte serum sa hidroksilnom kiselinom i kofeinom na teme glave kako bi se vlasi umirile i lakše izdržale opterećenje prouzrokovano ovom frizurom.

Moćni pastel

Rizik: Izbeljivanje tamne kose raskida disulfidne veze čija se funkcija sastoji u održavanju konekcije između vlasi i proteina, kaže Sam DiVine, suosnivač i vlasnik Society Salons lanca frizerskih salona.

Rešenje: Stilisti preporučuju Olaplex tretman kose za obnavljanje oštećenih veza. Kako biste ipak povećali vreme između dve posete frizeru koristite preparate za depoziciju farbe.