Kada je šminka u pitanju, saveta i ideja nikad dosta, a još ako oni dolaze od profesionalca - šta će te bolje? 

Cosmopolitan Srbija posavetovao se sa Ivanom Lisak, regionalnom make up artistkinjom za Lancôme o aktuelnim trendovima, ali i kako da se našminkate za sve dnevne i večernje prilike koje vas čekaju ovog proleća. Kako nam je make up umetnica objasnila, pastelne nijanse dominiraju, ali bi pažljivo i drugačije trebalo da se koriste i kombinuju. S obzirom na to da je model na ovom snimanju bila vrlo mlada, ali uspešna manekenka Ana Kojić, Ivana je iskoristila priliku da pokaže kako devojke mogu suptilno, ali i privlačno da se našminkaju za sve školske i fakultetske obaveze. U nastavku vas čekaju 3 trendi looka i detaljan postupak kako da ih iskopirate. 

Spring look

foto: Miloš Nadaždin

Za prolećni make up ove sezone biramo pastelne boje, iako u poslednje vreme mlade devojke vole mat varjante zemljanih tonova, ipak predlažem da koriste više šljokice, sjaj i pastelne nijanse. Mirniji tonovi će svakako biti neizostavni u kasnijim godinama. Na ovom look-u koristili smo jednu skroz nežno roze varjantu na gornjem kapku, dok smo na donjoj ivici oka sve to razbili sa zelenom bojom. Dobrom maskarom izvucite trepavice, obrve ostaju prirodne, a na jabučice obraza stavite roze rumenilo i malo sjaja na usta. Ovaj make up daće vam svež, dnevni izgled, a biće gotov za 5 minuta. Idealan je za mlade devojke koje nemaju svaki put dovoljno vremena da se dugo šminkaju, a žele da izgledaju lepo.

Korišćeni proizvodi:

Ten

Teint Idole Ultra Wear tečni puder, nijansa 005

Le Teint Macaron rumenilo, Lancôme prolećna kolekcija

Oči

Monsieur Big maskara

Ombre Hypnose mini Chubby senke za oči u stiku, Lancôme prolećna kolekcija

Usne

Jelly Rose Tint, sjaj za usne, Lancôme prolećna kolekcija

Party look

foto: Miloš Nadaždin

Za ovaj look biramo senku koja je u isto vreme zelena, siva, srebrna i sjajna i koja je rađena u smokey eye tehnici. Naglasila bih i da smokey eye ne mora nužno da bude u crnoj senci, kao što mnogi povezuju. To je zapravo samo naziv šminkanja.  Na ovom look-u najtamniju nijansu koristili smo uz ivicu trepavica, a svetlije ka obrvama. Dodali smo malo crne olovke i naravno na trepavice smo stavili dosta maskare. Išli smo na malo ozbiljniju varijantu, pa su i obrve takve, a ljubičasto-bordo smo odabrali za usne. Umesto rumenila ovde je korišćen hajlajter iznad obraza, po sredini nosa i iznad gornje usne, kako bi se dobio svetlucav momenat koji na mladoj milenijal koži izgleda prelepo. Ovaj make up izgleda prefinjeno i elegantno, a opet je primeren mladim devojkama.

Korišćeni proizvodi:

Ten

Teint Idole Ultra Stick, višenamenski stik, nijansa 005

Custom Glow Drops, tečni hajlajteri, nijanse Rose Glow i Champagne Glow

Oči

Ombre Hypnose Stylo, senka za oči u olovci, nijansa 05

Crayon Khol, crna olovka za oči

Grandiose Extreme maskara, black 01

Crayon Sourcils, olovka za obrve, nijansa 020

Usne

L’Absolu Lacquer, tečni ruž za usne, nijansa 490

Milenijal look

foto: Miloš Nadaždin

Milenijal look je u principu make up kontrasta. Na prvi pogled deluje vrlo jednostavno, međutim to je pametna kombinacija mat i sjaja na celom licu.

Na ovom looku imamo sjajnu senku, mat alajner, prirodne obrve, sjaj na obrazima i mat sjaj u dve boje, gde nam je na donjoj usni narandžasta, a na gornjoj fuksija (kombinacija ljubičaste i ružičaste nijanse). To su boje koje u stvari idu zajedno i vrlo efektno izgledaju. Ovo je pravi milenijal look, gde imamo kombinaciju sjaja, boja i koji je ukomponovan na jedan poseban način.

Korišćeni proizvodi:

Ten

Teint Idole Ultra Wear tečni puder, nijansa 005

Custom Glow Drops, tečni hajlajteri, nijanse Champagne Glow,Rose Glow, Golden Glow i Bronze Glow

Blush Subtil Cushion, rumenilo u jastučiću, nijansa 032

Oči

Monsieur Big Brow, olovka za obrve, nijanse 00 i 02

Monsieur Big Marker

Monsieur Big maskara

Usne

Le Lip Liner, olovke za usne, nijanse 114 i 378

Matte Shaker, ruž za usne, nijanse 186 i 378

 

Na sledećoj stranici pročitajte kako se neguje mlada srpska manekenka Ana Kojić, koja je za Cosmo i Lancome otkrila svoje make-up i beauty rutine...