Boja sezone u svetu mejkapa pristaje baš svima.

Glavni razlog tome jeste što se ne radi o jednoj tačno određenoj nijansi nego o paleti nežnih tonova inspirisanih sočnim breskvama. Pastelno narančastu kao vodeći beauty trend sezone najavila su neka od najvećih imena u svetu mejkapa, među kojima su i slavne vizažiste Val Garland i Pat McGrath, a nosili su je i modeli na revijama modnih kuća Prada, Bottega Veneta, Celine i mnogih drugih.

Nijansa breskve donosi pravo osveženje na lice te koži daje prirodno blistav izgled, a nosi se na obrazima, kapcima i usnama. Strunjači tvrde i da jednako dobro stoji plavušama i crnkama, jer u sebi sadrži sve podtonove kože, odnosno ružičastu, narančastu, crvenu i žutu boju te je samo bitno pronaći pravu nijansu, a formula za to je poprilično jednostavna. Šta je put svetlija, to nijansa breskve treba biti nežnija, i obratno - tamnijoj puti bolje će pristajati bogatiji pigmenti.

Da biste bile u trendu, ne morate celo lice obojiti u bledo narančastu, dovoljan će biti i samo ruž ili senka da vaše lice odmah zablista, a čari ove laskave nijanse najviše će doći do izražaja ako je iskombinujete sa zlatnim mejkapom.

A post shared by Kate Bosworth (@katebosworth) on Mar 4, 2018 at 7:56pm PST

Izvor: index.hr