Jedna od najpoznatijih šminkerki poznatih dana, Vendi Rowe, otkrila je kako da se našminkate za dnevne obaveze i prikrijete sve male nedostatke, a pritom izgledate prirodno i neodoljivo. Kako tvrdi, ova mejkap umetnica, tajna se krije u 7 malih saveta, a mnoge poznate mlade dame joj traže i ovakav mejkap za prilike na crvenom tepihu.

Pažljivo čitajte i sledite sledeće korake. 

Očistite lice i hidritirajte ga

Rowe tvrdi da je ključ prirodnog look-a dobra baza. Kao što nikada ne biste slikali po prljavom platnu, tako ne možete nanositi šminku ako pre toga niste očistili i hidrirali lice. Takođe, vodite računa da menjate kreme za lice i da menjate negu lica u skladu sa godišnjem dobom. Isti ovlaživač za lice ne smete koristiti tokom leta i u hladnim mesecima. 

Stavite podlogu ili puder tamo gde vam je najpotrebniji

Umesto što ćete celo lice "okrečiti" podlogom stavite puder samo na one regije lica koje vam se čine problematičnim. Izaberite neki lak puder koji vam neće zatvoriti sve pore, već će dozvoliti vašoj koži da diše. 

Korektor koristite samo kako da bi popunili šupljine

Ako želite da prekrijete tragove nespavanja od prethodne noći, ali i zadržite prirodan izgled nemojte stavljati veliku količinu korektora i što je važnije ne pokušavajte da ih skroz zamaskirate. Prstima nežno utapkajte, ali tako da se utopi sa ostatkom vašeg tena. 

Nastavak na sledećoj strani...