Sezona praznika obično označava i sezonu prazničnih žurki, koje će biti još bolje ako ne budete morali da se brinete i za šminku. Zašto bi vam veče kvarili skinuti ruž, preteran sjaj na licu ili razmazana senka, kada uz samo nekoliko jednostavnih trikova možete zaboraviti na sve mejkap probleme i bili bezbrižni?

Naravno, svi naši saveti primenjivi su i tokom ostatka godine, ali sigurni smo da su vam upravo sada najpotrebniji...

1. Uvek koristite prajmer za senku

Senka će biti postojana celu veče ako ispod nje prvo nanesete prajmer. Takođe, senka će izgledati puno bolje i intenzivnije u kombinaciji s prajmerom pa je to i mejkap savet koji možete primenjivati i inače.

2. Zaboravite na zaštitni faktor

Osim ako ne idete na božićnu žurku na plaži, zaštitni faktor vam u ovom slučaju ne treba, štaviše, samo može pokvariti utisak. Proizvodi koji štite kožu od sunčeve svetlosti, obično imaju reflektivni efekt pa ćete se na svim fotkama preterano sijati. Ovo važi i za korektore te pudere koji u sebi sadrže zaštitni faktor, jer imaće isti efekat kao i krema.

3. Precizno s hajlajterom

Za razliku od krema sa zaštitnim faktorom, sjaj koji hajlajter ostavlja na koži izgleda privlačno, ali mora biti i pravilno stavljen. Pre nego što se zanesete, zapamtite da će hajlajter puno bolje izgledati u manjoj količini, ali na pravom mestu. Nanesite ga tačno na jagodice te u unutrašnje uglove očiju, a izbegavajte T-zonu, jer će sjaj na tom mestu delovati kao masnoća.

Nastavak na sledećoj strani...