Ako se svakog vikenda šminkate isto, promena vam je pod hitno potrebna.

Pred nama je i sezona praznika koja zahteva malo jači, upečatljiviji i, na kraju krajeva, drugačiji mejkap od vašeg uobičajenog. No to ne znači da morate potpuno istupiti iz svoje sigurne zone, dapače, dovoljne će biti tek sitne i vrlo jednostavne promene u šminkanju koje će u trenu podići vaš look na potpuno novi nivo:

Svetlucavi "smokey eye"

Ako je "smokey eye" vaš omiljeni look, sada mu dodajte malo šljokica ili matiranu senku zamenite svetlucavim. Ta jednostavna, mala promena doneće dašak glamura na vaše oči, čak i ako se odlučite za jako suptilnu promenu.

A post shared by Ewelina Niemiec (@emalovii) on Nov 23, 2017 at 10:39am PST

Sjaj na očima

Ovaj jednostavni mejkap svodi se samo na izbor senke. Izaberite jedno sjajne teksture koje će na očima ostaviti "mokri" trag te ga nanesite na kapke. A ako vam se to čini prejednostavno, sjajnu senku možete iskombinovati i s nekom matiranom u boji.

Hajlajter umesto rumenila

Rumenilo ima vrlo važnu funkciju, a ta je da istakne jagodice i da licu da lepu formu te malo boje. No ove praznične sezone rumenilo ostavite sa strane i zamenite ga hajlajterom koji će, uz sve navedene prednosti, vaš mejkap učiniti glamuroznijim.

"Mokre" usne

Ovo se neće baš svideti vašem dečku, ali usne će izgledati puno primamljivije i sočnije ako umesto ruža na njih nanesete sjaj u boji. Rezultat će biti isti i ako preko omiljenog ruža nanesete providni sjaj, a ako, pak, niste ljubitelj sjaja, izaberite ruž sjajne teksture.

A post shared by megbaldini (@megbaldini) on Jun 21, 2017 at 9:24am PDT

Izvor: index.hr